Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eilandje is met Club Lima weer discotheek rijker

Nieuwe discotheek op Eilandje mikt op volwassen publiek dat van deephouse houdt

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Wie de dansbenen wil losgooien zit al langer dan vandaag goed op het Eilandje, waar ondertusse­n verschille­nde clubs gevestigd zijn. Zaterdag komt daar nog eentje bij: Club Lima. De discotheek strijkt neer in het pand waar tot voor kort Bar Helder huisde.

Club Lima vervoegt zo de rangen van De Shop, Club Roxy en Club Vaag, die onder hetzelfde dak op de Rijnkaai zitten.

“Maar we willen deze clubs niet beconcurre­ren”, zegt Laura Carpels (26) die samen met Tom Diels de leiding op zich neemt. “Integendee­l, we mikken op een publiek dat volgens ons tot nog toe een beetje in de kou bleef staan in Antwerpen.”

Carpels doelt daarmee op de iets oudere feestgange­r. “25-plussers, dertigers en veertigers die graag uitgaan”, zegt ze. “In mijn ogen miste onze stad een uitgaansge­legenheid voor deze doelgroep. Een plek waar je op je gemak bent, waar alles rustig verloopt. Geen opdringeri­g gedoe, gewoon een fijne avond uit onder vrienden.”

Dé uitgaansbu­urt

En dan is het Eilandje de ideale locatie. Want dit stukje stad is uitgegroei­d tot dé uitgaansbu­urt van Antwerpen. Op een steenworp afstand van elkaar is de keuze legio voor wie graag een stapje in de wereld zet. Denk naast Roxy en Club Vaag bijvoorbee­ld ook aan The Villa of De Kaai.

Club Lima zal elke zaterdag de deuren opengooien en kan zo’n vierhonder­d bezoekers ontvangen. “We hebben de zaal in een nieuw jasje gestoken met veel vrouwelijk­e tinten. We zijn heel Instagram-minded aan de slag gegaan zodat mensen leuke foto’s kunnen maken. Denk bijvoorbee­ld aan hangende bloemen aan de ingang en gouden wc’s. We hebben ook voor een vrouwelijk team gekozen om mee aan de slag te gaan”, vertelt ze. “Ik ben trouwens heel dankbaar dat ik als vrouw de kans krijg om de leiding hier te nemen”, zegt Carpels die zelf jarenlang in de Roxy werkte.

Funky muziek

Dansen doe je in Club Lima op nostalgisc­he deephouse. “We kiezen voor een funky stijl. Deephouse met vocals en remixen met herkenbare deuntjes voor iedereen. Liefhebber­s van dancefesti­vals zullen het hier zeker naar hun zin hebben.”

Dj Licious en Neon bijten zaterdag de spits af. De twee maken deel uit van een uitgebreid­e groep van vaste dj’s waaruit Club Lima zal putten.

Laura Carpels

Manager Club Lima

“We hebben de club zo ingericht dat je er leuke foto’s kan maken. Denk aan hangende bloemen aan de ingang en gouden wc’s.”

Club Lima, Limaplein 1, Antwerpen, elke za vanaf 23u, 10 euro, www.clublima.be

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Laura Carpels aan de ingang van Club Lima op het Limaplein.
FOTO VICTORIANO MORENO Laura Carpels aan de ingang van Club Lima op het Limaplein.
 ?? FOTO VM ??
FOTO VM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium