Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit hadden we nooit verwacht van Stef”

Verdachte uit Deurne komt na 26 jaar voor raadkamer

-

Stephaan D.L. (54) uit Deurne verschijnt vandaag voor de raadkamer. Zijn advocaten zullen uitstel vragen. D.L. wordt ervan verdacht in 1992 Ariana Mazijn vermoord te hebben in Antwerpen. “Ik ben een beetje in shock, zoiets had ik niet verwacht van Stef”, reageert iemand uit de entourage van de moordverda­chte.

In de omgeving van Deurnenaar Stephaan D.L., de verdachte van de moord op Ariane Mazijn, reageert men verrast op het nieuws van de arrestatie van Stef of Stefan, zoals hij meestal genoemd wordt.

Darten

Sinds dit seizoen is de 54-jarige Stef D.L. aangeslote­n bij dartclub Nemesis, die in café De Kroon in Schoten haar trainingen en wedstrijde­n afwerkt. “We vallen allemaal uit de lucht, niemand wist hiervan”, reageert clubverant­woordelijk­e Bjorn Boden. “Sinds dit seizoen gooide hij bij ons. Hij leek helemaal geen agressieve mens, integendee­l, hij is net ne

rustige. Nee dit verwachtte ik niet van Stef.”

Vorige vrijdag speelde D.L. nog mee in een wedstrijd van zijn club. “Ja, ik ben toch wel een beetje in shock”, zegt ploeggenoo­t Boden. “Dit verwacht je niet van iemand die je toch elke week een paar keer ziet tijdens trainingen en wedstrijde­n.”

Bij dartclub The Booze Brothers, waar D.L. de vorige jaren gooide, komt verantwoor­delijke Ronny Blom ook uit de lucht vallen.

Bjorn Boden

Ploeggenoo­t

“Stef leek helemaal geen agressieve mens, hij is net ‘ne rustige’.”

“Maar wij hadden geen contact meer, we hebben ‘zever gehad’ met hem.”

Over het verleden van hun ploeggenoo­t weten beide mannen niets. Ook in het Schotense café De Kroon eenzelfde reactie. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik verbaasd ben”, zegt de uitbaatste­r.

Pas getrouwd

Verdachte Stephaan D.L. kwam geregeld met zijn vrouw in het café. Ze stapten nog maar een paar maanden geleden in het huwelijksb­ootje, het koppel woont in een appartemen­t in DeurneNoor­d. Zijn kersverse echtgenote was gisteren te aangeslage­n om te reageren op de arrestatie van haar man in het bijna dertig jaar oude moordonder­zoek.

Haar man zit sinds dinsdag in de cel omdat de onderzoeks­rechter denkt dat hij 26 jaar geleden de 30-jarige Ariane Mazijn vermoord heeft in haar appartemen­t op de Mechelsest­eenweg in Antwerpen. De jonge vrouw werd op 17 juni 1992 vermoord aangetroff­en door haar vriend. Ze was gewurgd met een elektrisch­e kabel en had ook verschille­nde steek- en snijwonden. Een DNAspoor dat toen veiliggest­eld werd door de forensisch­e onderzoeke­rs van het labo zorgde in mei 2017 plots voor een match met het DNA dat verdachte D.L. in 2015 verplicht had moeten afstaan. Hij

was toen veroordeel­d tot zes maanden cel met uitstel voor een diefstalpo­ging. Raadkamer

D.L., ruitenwass­er van beroep, ontkent voorlopig dat hij Ariane Mazijn vermoord heeft. Dat zijn DNA aangetroff­en werd zou volgens hem zijn omdat hij enkele dagen voor de moord wel contact met haar gehad heeft.

Deze voormiddag verschijnt D.L. voor de raadkamer in het Gerechtsge­bouw in Antwerpen. Daar zou normaal gesproken worden beslist of de moordverda­chte nog een maand in de cel moet blijven. De advocaten van D.L. meldden gisteren echter dat ze uitstel zouden vragen omdat ze nog niet de kans hebben gehad het omvangrijk­e en niet gedigitali­seerde dossier uit de jaren negentig voldoende te bestuderen. Zo’n vraag om uitstel wordt doorgaans ingewillig­d, waarna de zitting van de raadkamer met een week wordt opgeschove­n.

 ?? FOTO RR ?? Het DNA van verdachte Stephaan D.L. uit Deurne werd vorig jaar gematcht aan een spoor dat bij het lichaam van Ariana Mazijn was aangetroff­en. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer.
FOTO RR Het DNA van verdachte Stephaan D.L. uit Deurne werd vorig jaar gematcht aan een spoor dat bij het lichaam van Ariana Mazijn was aangetroff­en. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer.
 ?? FOTO VTM ?? Ariane Mazijn werd op 17 juni 1992 vermoord aangetroff­en in haar appartemen­t in Antwerpen. De zaak werd al die tijd niet opgelost.
FOTO VTM Ariane Mazijn werd op 17 juni 1992 vermoord aangetroff­en in haar appartemen­t in Antwerpen. De zaak werd al die tijd niet opgelost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium