Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En dit is zo’n nette en behulpzame straat”

Nog geen duidelijkh­eid over menselijke foetus die gevonden werd in struiken

- (brip)

Het raadsel van de vijftien weken oude foetus die woensdagav­ond in de Beliestraa­t in Essen gevonden werd, is nog niet opgelost. De hond van een 14-jarig meisje vond de foetus in de struiken net voor haar huis. De eerste lijkschouw­ing van de wetsdokter leverde voorlopig niets op.

“Wat is hier in godsnaam gebeurd, recht over mijn deur?”, vraagt buurtbewon­er Jos Brouwers zich af.

Zijn 14-jarig overbuurme­isje vond woensdagav­ond rond halfacht een menselijke foetus. “Ei- genlijk was het haar hond die hem vond. Dat vertelde ze me”, zegt hij. “De puppy haalde de foetus van onder de struiken, waar hij aan het snuffelen was. Ze is raad gaan vragen bij haar ouders, die de politie gebeld hebben. Het duurde niet lang voor ook ik en de andere buren op de hoogte waren. Bij het horen van het nieuws was iedereen even in paniek. Want het is onwaarschi­jnlijk.”

Bijzonder moeilijk onderzoek

Het Antwerps parket wist woensdagav­ond al te vertellen dat het om een menselijke foetus gaat, van zo’n tien centimeter groot en dertien tot vijftien weken oud. Maar of er een strafbaar feit gepleegd was, zoals illegale vruchtafdr­ijving, was lang niet duidelijk.

Ook na de lijkschouw­ing van de wetsdokter gisteren, is er nog niet veel meer informatie. “Omdat het om zo’n kleine foetus gaat, is een onderzoek bijzonder moeilijk”, zegt Kristof Aerts van het parket. “De lijkschouw­er heeft gisteren niet kunnen aantonen of het al dan niet om een illegale vruchtafdr­ijving gaat. We plannen bijkomende onderzoeke­n, maar het blijft lastig. De kans bestaat dat er nooit absolute duidelijkh­eid komt.”

“Ik blijf denken dat ik die vrouw had kunnen helpen”, zegt Jos. “Iedereen zou dat hier gedaan hebben, dit is een zeer nette en behulpzame straat. Maar niemand heeft iets gehoord, geen noodkreet, niets”, aldus Jos.

Jos Brouwers Buurtbewon­er ‘‘Ik blijf denken dat ik die vrouw had kunnen helpen. Maar niemand heeft iets gehoord, geen noodkreet, niets.’’

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? In Essen werd woensdag in de struiken een menselijke foetus gevonden.
FOTO KOEN FASSEUR In Essen werd woensdag in de struiken een menselijke foetus gevonden.
 ?? . FOTO JVDP ??
. FOTO JVDP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium