Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer (even) water in de Wezenberg

Gerenoveer­d olympisch zwembad krijgt symbolisch­e doop kleine maand voor heropening

- GREG VAN ROOSBROECK

Er staat weer water in de Wezenberg. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) begon gisteren eigenhandi­g met het vullen van het olympische zwembad. Al bleef het bij een straaltje, want de meer dan veertig jaar oude kuip is nog niet helemaal klaar.

Al moeten zwemliefhe­bbers nog niet panikeren. De Wezenberg heropent zoals gepland op 5 november. Dan zal het olympisch zwembad een dik halfjaar gesloten geweest zijn voor renovatiew­erken. Die waren nodig ook, want na meer dan veertig jaar intens gebruik vertoonde het fiere bad slijtage. De afgelopen maanden pakte de stad met enkele partners de betonschad­e aan, het waterbehan­delingssys­teem, de luchtbehan­deling, de kleedcabin­es, de inkomhal en het wedstrijdb­ad.

Graffiti

Het was in dat wedstrijdb­ad dat een fiere Antwerpse schepen van Sport Ludo Van Campenhout gisteren de waterkraan openzette. Voorzichti­g weliswaar. Want 5 meter achter hem waren arbeiders nog steeds druk in de weer met de betegeling van de muren. “Ik ben blij dat het zwembad binnenkort weer opengaat”, glunderde Van Campenhout. “Als schepen, maar ook als bezoeker. De Wezenberg is een populair zwembad. Je kunt niet geloven hoeveel mensen staan te trappelen om weer binnen te mogen.”

Blikvanger van de Wezenberg 2.0 is de muurschild­ering van het Antwerpse graffitico­llectief Aerosol Kings. Die stelt een zwemster voor net na de kering tegen de muur. Het kostte één man twee weken de tijd om de tekening te maken.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Aan deze kerende zwemster werkten de Aerosol Kings tweeweken.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Aan deze kerende zwemster werkten de Aerosol Kings tweeweken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium