Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Shotjes op de Lijnwaadma­rkt

Twintigers kopen pand vroegere Feestcafé

-

Caroline (25) en Andy (26) uit Emblem hebben sinds eergistere­n de sleutel van het voormalige feestcafé ’t Veurleste in hun bezit. Ze bouwen het om tot een feestelijk­e keet om vijfcentil­iterglazen achterover te slaan, genaamd ‘De Shotjestem­pel’.

“Het wordt de eerste echte shotjesbar in Antwerpen”, maakt toekomstig­e uitbaatste­r Caroline Vink zich sterk. “In Nederland is het bekend in zowat elke grote stad. Het past zeker in deze stad, je moet maar eens nagaan hoeveel vrijgezell­enavonden hier plaatsvind­en. Het is net dat publiek dat we willen aantrekken, groepen feestvierd­ers. In het weekend zal een dj voor de sfeer zorgen.”

De locatie is alvast opperbest, vlak onder de kathedraal, op de Lijnwaadma­rkt.

In hun zoektocht naar een geschikt pand voor hun concept stootten Caroline en haar partner Andy Roothoofd op het voormalige pand van ’t Veurleste. Het danscafé legde in oktober 2016 de boeken neer. Het pand stond een tijd leeg, tot het koppel woensdag de sleutel in handen kreeg. De twee huren het gebouw van brouwerij D’Hollander. “We willen de gezellighe­id behouden, maar enkele delen waren aan vervanging toe. We gaan schilderen, boven de vloer vervangen, nieuwe wc’s en lavabo’s plaatsen en de toog veranderen”, zegt Caroline. Dat laatste is nodig om de toog vuurbesten­dig te maken voor de shotjes waar de vlam in wordt gezet. “Zo zullen we er wel een paar in de aanbieding hebben.”

Ze hopen die werken te kunnen afronden tegen de eerste week van december voor een openingsfe­est. De toepasseli­jke naam is alvast gekozen: ‘De Shotjestem­pel’ zal op de voorgevel prijken. Met daar voorbij de voorraad whisky, wodka, rum en gelijkaard­ige slokdarmve­rbrandinge­n. “Naast shotjes hebben we natuurlijk ook gewone pintjes.”

Opvallend is dat Caroline en Andy in Emblem wonen, een deelgemeen­te van Ranst, vlak bij Lier. In die regio leek een horeca-avontuur hen niet aangewezen. “In Lier is de horeca precies aan het uitsterven. Bovendien is Andy oorspronke­lijk van Wommelgem, hij weet dat het hier beter zal gaan”, zegt Caroline.

De twee zullen iedere dag heen en weer rijden.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Caroline Vink en Andy Roothoofd voor hun nieuwe zaak.
FOTO PATRICK DE ROO Caroline Vink en Andy Roothoofd voor hun nieuwe zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium