Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hippo’s krijgen nieuwe thuis

Kleurrijke nijlpaarde­n gaan onder de hamer voor het goede doel

- (brip)

De nijlpaarde­n van de Hippo Parade werden gisteren geveild voor het goede doel. De opbrengst van de veiling gaat naar Moeders voor Moeders, Hand in Hand Samen Tegen Jeugdreuma en voetbalclu­b City Pirates.

Heel wat toeristen en Antwerpena­ren hebben de hippo’s ongetwijfe­ld zien pronken in de stad. Ze waren van 1 juli tot 30 september te vinden van het Zuid tot aan het Havenhuis.

“Verschille­nde kunstenaar­s, zoals Ludo Modelo, Els Matthys, Anne Croenen en Michelle Moore en ook Joyce De Troch, beschilder­den de nijlpaarde­n”, zegt Michiel De Visschere van City Pirates.

“Met de Hippo Parade wilden de kunstenaar­s de aandacht vestigen op het alsmaar meer verdwijnen van natuur en dier. Maar boven- dien hoopten ze een rustpunt te scheppen in de stad, die steeds meer te kampen krijgt met burnouts en depressies.”

Nu de zomermaand­en erop zitten, zullen de hippo’s een warme, nieuwe thuis krijgen, dankzij de veiling. De drie Antwerpse goede doelen zullen de opbrengst van de veiling onder elkaar verdelen. Naast de lokale veiling gisteren in Urban City kon er online geboden worden via het kunstveili­ngsplatfor­m Invaluable.

Kunstenaar en projectlei­der Ludo Modelo schatte gisteren dat de opbrengst rond de 30.000 euro zal liggen. “Daar zou hij enorm blij mee zijn”, klinkt het.

 ?? FOTO RR ?? Het Nijlpaard voor het Havenhuis.
FOTO RR Het Nijlpaard voor het Havenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium