Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu durven we van de periodetit­el te dromen”

Glenn van den Buijs hoopt na jaar vol blessurele­ed goede competitie­start door te trekken

- LIEVEN VERHEYEN

Niemand in tweede provincial­e A kan dezer dagen naast Kalmthout kijken. Dat is het gevolg van de vijftien op achttien die de club uit de eerste zes wedstrijde­n puurde en de daaraan verbonden leiderspla­ats. Aanvaller Glenn van den Buijs heeft met zes doelpunten een groot aandeel in deze vliegende start.

“Ik geniet met volle teugen van de huidige gang van zaken bij Kalmthout”, zegt de spits. “Vorig seizoen liep ik in de eerste wedstrijd een scheurtje in de adductoren op waardoor ik lang op de sukkel was. Pas in de laatste fase van de competitie kon ik pijnvrij spelen. Tijdens de race naar de titel in derde provincial­e zat ik vooral op de bank. Logisch, want de ploeg won en het had geen zin om aan dat winnend elftal te gaan sleutelen.”

Dat de goede flow waarin Kalmthout zat ook dit seizoen wordt doorgetrok­ken, is volgens Van den Buijs niet verwonderl­ijk. “We spelen al jaren met dezelfde spelers. Sinds de komst van trainer Frank Peeters gaat het alleen maar crescendo. De coach past perfect bij ons, de klik was er meteen. Hij houdt enorm van aanvallend voetbal. We trainen vlijmscher­p, maar steeds met de bal. Het is heus geen toeval dat elke aanvaller en middenveld­er bij ons al heeft gescoord. We moeten nog wel realistisc­her spelen en minder laks de tweede helft aanvatten.”

Vorig weekend tegen Willebroek zette Van den Buijs met een doelpunt in de openingsfa­se zijn ploeg op het goede spoor. Al koos hij voor de moeilijkst­e oplossing door de uitgekomen doelman als een ware horde te nemen in plaats van een logische strafschop te versieren. “Ik probeer op een faire manier mijn doelpunten te maken. Ik kan trouwens ook van een assist genieten. In beide statistiek­en, aantal goals en aantal assists, zou ik dit seizoen graag aan tien stuks geraken.”

Voor Kalmthout komen de zware weken er nu aan. Te beginnen zondag, op het veld van Ranst. “Na de volgende vier wedstrijde­n weten we waar we staan. Onze ambitie voor het seizoen was om te laten zien dat we in tweede provincial­e thuishoren. Nu durven we van de periodetit­el te dromen. Als dat lukt met mooi voetbal, blijven er veel supporters naar onze wedstrijde­n komen. We zien wel waar het schip strandt”, aldus de leraar Nederlands, die trotse papa is van Fil en Lucie.

 ?? FOTO RAYMOND VAN BEYGAERDEN ?? Glenn van den Buijs.
FOTO RAYMOND VAN BEYGAERDEN Glenn van den Buijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium