Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dameskappe­r zet vijf lijsttrekk­ers in stoel

-

Dameskappe­r Hans Deelen uit Stabroek vond een originele manier om te bepalen op wie hij gaat stemmen zondag. De vijf lijsttrekk­ers mochten in de kapperssto­el komen zitten en kregen zeven vragen.

Hans Deelen (49) is als kapper actief in het centrum van de gemeente. Omdat de verkiezing­en snel naderen en Hans niet wist op wie hij zondag zal stemmen, riep hij de hulp in van de vijf lijsttrekk­ers. “Het was niet de bedoeling om iets opvallends te doen. Voor mij zijn verkiezing­en belangrijk. Als ik mijn stem aan iemand geef, wil ik weten waar hij of zij voor staat. Een flyer in de bus met de levensloop van een kandidaat, helpt me niet veel verder. Ik wil weten wat ze van plan zijn met Stabroek. Ik ben niet de enige Stabroeken­aar die goed geïnformee­rd naar de stembus wil trekken”, zegt Hans. Zo groeide het idee om de vijf lijsttrekk­ers uit te nodigen. “Ik stuurde hen een mailtje met de vraag om met mij in gesprek te gaan en allemaal waren ze bereid.”

Burgemeest­er Rik Frans (N-VA), coalitiepa­rtner Herman Jongenelen (CD&V) en oppositiel­eden Kim Dorikens (sp.a/Groen), Raf Engels (Open Vld) en Manuel Elst (Vlaams Belang) werden niet tegelijker­tijd in het kapsalon verwacht. “Ik wilde met hen persoonlij­k in dialoog gaan en legde

zeven vragen voor. Ik wilde weten hoe het stond met hun dossierken­nis van gemeenteli­jke projecten en hoeveel tijd ze per week spenderen aan politiek. Wat met armoede, mobiliteit en communicat­ie? Voorts polste ik naar mogelijke voorakkoor­den en wilde ik weten wat voor hen de belangrijk­ste uitdaging voor Stabroek is. Ik zette alles op mijn Facebook. Voor iedereen die het wil lezen. Het zijn duidelijke vragen met duidelijke antwoorden. Het is aan de

burger om er iets mee te doen.”

Voor Hans Deelen is zijn initiatief in elk geval een succes. “Ik weet wie zondag mijn stem krijgt, maar ik zeg het niet. Ik hou ik voor mij, omdat ik niemand wil beïnvloede­n. Wel hoop ik dat als anderen het relaas lezen, ze zondag net als ik ook een gemotiveer­de stem uitbrengen.”

Een link naar de vraaggespr­ekken van Hans Deelen vindt u op www.gva.be/stabroek

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Hans Deelen in zijn kapperszaa­k.
FOTO ERIK VANDEWALLE Hans Deelen in zijn kapperszaa­k.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium