Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze had vlooien en een teek”

Uit dierenasie­l gestolen pup na vijf weken dolend op straat aangetroff­en

-

Lingga, de chihuahua die vijf weken geleden uit asiel Het Blauwe Kruis in Wommelgem werd gestolen, is woensdag dolend op straat aangetroff­en nabij het station van SintMariab­urg in Ekeren. De asielmedew­erkers zijn dolblij.

Een grootmoede­r en haar kleindocht­er die woensdag samen met hun twee hondjes aan het station van Sint-Mariaburg aan het wandelen waren, merkten de pup op straat op. Ze namen het diertje mee naar hun dierenarts, die de chip controleer­de en ontdekte dat de pup eigendom was van Het Blauwe Kruis in Wommelgem en als gestolen geseind stond. De dierenarts nam contact op met het asiel, dat vroeg om de politie in te lichten omdat er een procesverb­aal van de diefstal was opgesteld. De politie van de Noorderlaa­n ving de pup een nacht op en bracht het hondje donderdag rond 10u naar Het Blauwe Kruis in Wommelgem.

Aas voor vechthonde­n

“Lingga verkeert in goede gezondheid”, vertelt vrijwillig­er Vanessa van Het Blauwe Kruis, die van euforie de hele nacht niet kon slapen. Het asiel vreesde dat Lingga misschien gestolen was om als levend aas te dienen voor vecht- honden. “Dit hadden we nooit meer verwacht. We zijn blij dat ze goed verzorgd is geweest. Ze is niet angstig. Ze had alleen wat vlooien en een teek.”

De pup droeg geen halsbandje toen ze op straat werd gevonden. Ze is intussen 17 weken oud en al een klein beetje gegroeid. Haar moeder en de vier andere puppies zijn inmiddels al geadopteer­d.

Het asiel vermoedde vijf weken geleden dat de pup onder een jas verborgen werd toen twee mannen een verloren gelopen hond kwamen ophalen in het asiel. De eigenaar van de hond, een man uit Ekeren, vulde de formuliere­n in, terwijl zijn makker achteraan naar de hokken ging kijken. Toen het duo vertrok, was Lingga weg. Dat het pupje nu in Ekeren is opgedoken, waar de ene man woonde, geeft aan dat het vermoeden waarschijn­lijk gegrond was. “Maar we konden de man niks maken, omdat niet hijzelf maar zijn vriend de pup waarschijn­lijk meegenomen had, en van die vriend hadden we geen contactgeg­evens.”

Agent wil adopteren

Of Lingga nu ontsnapte of gedumpt werd omdat de dief besefte dat hij met een geseinde pup nooit naar de dierenarts kon gaan, weet Vanessa ook niet.

“Toegegeven, ze ziet eruit om te stelen, maar deze man had dat te letterlijk genomen”, lacht Vanessa. De pup zal niet lang in het asiel zitten. De echtgenote van een politieage­nt was er al verliefd op. Gisteravon­d kwamen zij al testen of het klikt met Lingga en hun hond. Mocht dat niet lukken, dan staan er nog al kandidaten. KRISTIN MATTHYSSEN

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Vanessa met de teruggevon­den pup Lingga.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Vanessa met de teruggevon­den pup Lingga.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium