Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Schaden de recente onthulling­en de geloofwaar­digheid van de Belgisch voetbalcom­petitie?

-

Straf ontsnappen Op zich was het al vrij opvallend dat bepaalde wedstrijde­n de voorbije seizoenen een vreemd verloop hadden, waardoor sommige ploegen zich in extremis konden redden tegen degradatie. Maar blijkbaar zijn er nog andere onregelmat­igheden gebeurd. Spijtig genoeg kunnen deze rijke makelaars zich uiteraard de beste advocaten veroorlove­n, die al het bewijsmate­riaal op een gewiekste manier zullen proberen te ontkrachte­n. Daardoor zullen deze criminelen aan elke straf kunnen ontsnappen. Dit is nu eenmaal eigen aan ons verouderd en slecht functioner­end rechtssyst­eem.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS Schaamte voorbij

Ook scheidsrec­hters zijn mee betrokken in het schandaal. Het zijn juist deze mensen die worden aangesteld om toezicht te houden op een eerlijk verloop! De schaamte voorbij.

REINHILDE DE MAEYER, KONTICH Nog niets bewezen

Ik vind niet dat de voetbalcom­petitie nu moet worden stilgelegd. Niet elke club is betrokken en er is nog niets bewezen. Het is duidelijk dat het hier gaat om degradatie­duels.

JIM SENTEN, ANTWERPEN-LINKEROEVE­R Terug naar de essentie

De verhalen over fraude zijn onthutsend. Dat er in het voetbal veel geld te verdienen valt, is geweten. Hopelijk volgt er nu een onderzoek en worden de schuldigen serieus gestraft. Laat het niet in de doofpot belanden: er staat veel op het spel. Wie eerlijk speelt, moet niet opdraaien voor enkele graaiers. Dit mag niet langer worden getolereer­d. Breng het voetbal terug naar de essentie: plezier beleven en ervan genieten, zonder te profiteren via allerlei achterpoor­tjes.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR Boter op het hoofd

Waarschijn­lijk zien we slechts het topje van een gigantisch­e ijsberg. Laat het federaal parket nu maar wat stallen uitkuisen. Hopelijk ontspringe­n kopstukken en hun malafide

handlanger­s de dans niet en worden ze zwaar aangepakt. Ook de nationale voetbalbon­d heeft boter op het hoofd. Ook die stal mag eens flink uitgemest worden!

JOHAN BROUWERS Geloofwaar­digheid

Alle clubs lijken mij betrokken, de ene al wat ‘rechtstree­kser’ dan de andere. Maar verder is de geloofwaar­digheid wat mij betreft niet aangetast. De geloofwaar­digheid in een eerlijk verloop van de competitie heeft namelijk nooit bestaan.

P. VEREECKEN, BORGERHOUT Malafide praktijken

Het voetbal heeft de laatste jaren een zeer onfrisse geur. Excessieve transferbe­dragen, verloninge­n en voordelen in natura zetten de poort wagenwijd open voor malafide praktijken. Dat supporters daar intrappen, is voor hun rekening. Maar ondertusse­n zijn ook andere belastingb­etalers slachtoffe­r van deze zwaar gesubsidie­erde sport, die een beperkte groep stinkend rijk maakt.

PAUL VERBRUGGEN, MECHELEN

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium