Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse sp.a moet haatmisdri­jf aangeven in Ekeren

Politiekan­toor ‘volzet’

- (vdaa, svw)

Een sp.a-medewerker had de grootste moeite om een politiekan­toor te vinden om aangifte te doen van een haatmisdri­jf. Uiteindeli­jk kon hij terecht in Ekeren, terwijl het sp.a-kantoor in de Ommegancks­traat in Antwerpen ligt. Het politiekan­toor Zegel in Borgerhout was blijkbaar volzet.

Als er iemand een boemeke te veel heeft, zondag Zuiderpers­huis, allen daarheen. Deze reactie stond bij het sp.a-evenement van de verkiezing­savond zondag op Facebook. Lichtjes gealarmeer­d, besliste een sp.a-medewerker om dit te melden bij de politie.

“Hij belde naar de Blauwe Lijn van de politie”, zegt Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws. “Daar kreeg hij te horen dat hij zijn aangifte niet kon doen in het politiekan­toor Zegel omdat dat volzet was. Het politiekan­toor op de Noorderlaa­n was een optie, maar de persoon van de Blauwe Lijn vertelde dat de kans klein was dat onze medewerker daar snel kon worden geholpen. Uiteindeli­jk moest hij naar het politiekan­toor in Ekeren om aangifte te doen. Dit zegt wel veel over de bereikbaar­heid van de politie.”

De politie betreurt dit. “Als dat inderdaad zo is gegaan, dan betreuren wij dat”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Elke vorm van dreiging moeten we immers ernstig nemen. We kunnen sp.a alleen maar aanmoedige­n om van dit incident aangifte te doen bij onze dienst klantenman­agement, via onze website. Elke klacht zal ernstig onderzocht worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium