Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu is het aan Marc Coucke om de stal uit te mesten

- (bla, lvdw)

De Belgische politiek en de voetbalwer­eld kijken naar Pro League-voorzitter Marc Coucke om het puin te ruimen na operatie ‘Propere Handen’. Volgende week wordt hij ontboden door minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Als de Belgische profclubs er niet in slagen hun stal uit te mesten, riskeren ze hun levenslijn te verliezen: de miljoenenk­orting op de RSZ en de bedrijfsvo­orheffing.

‘De voetbalwer­eld gaat zelf orde op zaken stellen’, liet Marc Coucke woensdagav­ond al met een sms weten aan minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Als het van federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) afhangt, mogen de kortingen worden afgeschaft. “De bedoeling van de korting was om het beroep aantrekkel­ijker te maken, in een tijd dat er nog niet zulke grote bedragen in de sport omgingen”, zei Peeters gisteren in een mededeling. “Ook al houdt het gerechteli­jk onderzoek in het voetbal niet onmiddelli­jk verband met de maatregele­n, we moeten zorgen dat de steun die we geven aan de sport op de juiste manier gebruikt wordt.”

De enige reden waarom Peeters nog niet tot actie overgaat, is omdat hij dan ook kleinere clubs en kleinere sporten treft. Minister van Sport Muyters wil de Pro League en de KBVB nog een kans geven de stal uit te mesten. Voor de Pro League wil hij een ontmoeting met voorzitter Marc Coucke, voor de KBVB kan mogelijk ondervoorz­itter Bart Verhaeghe als gesprekspa­rtner optreden. Meteen zit hij dan ook met de grootste clubs - Anderlecht en Club Brugge - aan tafel. De pijnpunten situeren zich vooral op drie niveaus: makelaars, scheidsrec­hters en clublicent­ies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium