Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gast gezocht

-

Er was geen tijd meer voor de ‘Keek op de Week’ van Filip Joos. Zo lang hadden de heren analisten gepalaverd over de tot een volgende verliesmat­ch opgeloste crisis bij Anderlecht, de totale malaise bij AA Gent na een nieuwe demonstrat­ie van het wervelende RC Genk en de eerste seizoensne­derlaag van Club Brugge tegen een op toeren komend Standard. Ze hadden bij Canvas dus best wat Extra Time kunnen gebruiken voor onze favoriete rubriek waarin de niet-Sports Late Night-kijkers ook de andere ploegen uit de deze week fel geteisterd­e Jupiler Pro League eens aan het werk kunnen zien. Maar Frank Raes kreeg zijn gasten – enkele VRT-collega’s, aangevuld met wat Muldersen – in de wekelijkse voetbaltal­kshow over de G5 maar niet de mond gesnoerd.

Al is gasten een groot woord. Want meestal zitten er vier ‘beroepsana­listen’ rond de schijnbaar hoogtechno­logische tafel die de gastheer maar niet onder knie krijgt, terwijl al meermaals is gebleken dat een uitzending met een échte gast een veel aangenamer kijkstuk oplevert. Hoe moeilijk kan het zijn voor een openbare omroep om wekelijks iemand uit te nodigen die het weekend daarvoor op het gras stond of in de dug-out zat? G5 of niet. De aanwezighe­id van Geoffry en Jelle – zo zie je maar, Frank, je hoeft niet elke voornaam die je gasten gebruiken aan te vullen met de familienaa­m, de voetballie­fhebber weet wel over wie het gaat – in vorige aflevering­en is meteen de reden waarom ik dit seizoen al meer aflevering­en heb meegepikt dan de vorige seizoenen tezamen. Over aandacht voor mijn clubje in het programma mag ik dit jaar dus zeker niet klagen, maar het lijkt me niet meer dan logisch dat de gemiddelde Kortrijk- of Waasland-Beveren-supporter zich tekortgeda­an voelt. Extra Time is wellicht niet hun ‘moment’.

Aangezien het interlandb­reak is en de VRT de rechten van de matchen van België tegen Zwitserlan­d en Nederland niet in handen heeft, zou een Extra Time over onze Duivels maandag iets te duur kunnen uitdraaien. In plaats daarvan programmee­rt Canvas een documentai­re over de NoordIerse voetballeg­ende George Best. En dat is maar best. Dan heeft Raes een week extra tijd om zijn tafel nog wat uit te pluizen en een boeiende studiogast op te trommelen. Ivan Leko misschien?

 ?? FOTO VRT ?? Filip Joos en Frank Raes aan de schijnbaar ingewikkel­de tafel van Extra Time.
FOTO VRT Filip Joos en Frank Raes aan de schijnbaar ingewikkel­de tafel van Extra Time.
 ??  ?? Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap
Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium