Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die val zal door mijn hoofd flitsen”

-

De Muro di Sormano. Een klim van amper twee kilometer lang, maar met een gemiddeld stijgingsp­ercentage van 15,8 procent is vandaag wellicht opnieuw scherprech­ter in de Ronde van Lombardije. Voor Laurens De Plus wordt het vooral een terugkeer naar de berg waar hij vorig jaar zo zwaar ten val kwam.

Simone Petilli, Jan Bakelants en Laurens De Plus. Dat waren vorig jaar de zwaarste slachtoffe­rs van de val in de afdaling van de Sormano. De Plus en Bakelants vielen zelfs over de balustrade in het ravijn. Desondanks staat De Plus vandaag opnieuw aan de start in Lombardije. “Natuurlijk zal die val door mijn hoofd flitsen”, zegt hij. “Het zou zelfs raar zijn mocht ik er niet aan denken.” De Ierse renner Daniel Martin, vorig jaar nog ploegmaat van De Plus, postte deze week een filmpje van de befaamde bocht op Twitter, met de vraag welke beveiligin­g de organisati­e er zou aanbrengen. “Je ziet dat die bewuste bocht er nog altijd slecht bij ligt”, zegt De Plus. “Er zit ook een gat in die omheining. Ongeloofli­jk. Maar ik denk dat de organisati­e daar nog wel een en ander zal aanpassen. Ze kan het zich toch niet permittere­n om het te laten zoals het is. Dat zou een echte schande zijn.”

Geen Bakelants

Jan Bakelants is er vandaag niet bij. Hij is sowieso niet zo happig om Lombardije opnieuw te rijden en bovendien zit hij over zijn programma al enige tijd niet meer op dezelfde golflengte als werkgever AG2R. Favorieten vandaag zijn vooral de renners die zich onderschei­dden op het voorbije WK. Alejandro Valverde werd al twee keer tweede in Lombardije, Romain Bardet al een keer vierde. Andere favorieten heten Gianni Moscon, Thibaut Pinot en Dylan Teuns. (b, jpdv)

“Het zou een schande zijn als de organisati­e geen maatregele­n neemt.” Laurens De Plus

Belangrijk­ste deelnemers: Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida), Romain Bardet (AG2R), Dylan Teuns (BMC), Thibaut Pinot (FdJ-Groupama), Ben Hermans (Israel Cycling), Tim Wellens, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Simon Yates, Adam Yates (Mitchelton - Scott), Alejandro Valverde (Movistar), Pieter Serry, Enric Mas (Quick.Step), Michael Woods (EF-Drapac), Gianni Moscon (Team Sky), Wilco Kelderman (Sunweb), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Dan Martin (UAE Emirates).

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? “Het zou maar raar als ik niet meer aan die val denk”, zegt Laurens De Plus.
FOTO PHOTO NEWS “Het zou maar raar als ik niet meer aan die val denk”, zegt Laurens De Plus.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium