Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mensen moeten leren fantaseren”

Eli Verheyen (24) fotografee­rt Brasschaat­se monumenten en zet ze in andere context

-

De 24-jarige Brasschate­naar Eli Verheyen stelt negen grote foto’s tentoon in de gemeente. Het zijn niet zo maar foto’s. De basis is telkens een Brasschaat­s monument dat door Eli in een totaal andere context wordt geplaatst.

Eli Verheyen gaf zijn project de naam Miraggio. Er staan vier grote foto’s in het gemeentepa­rk en nog vijf in park De Mik.

“Ik wil de mensen aanzetten tot fantaseren. Ik ben telkens begonnen met een Brasschaat­s monument zoals het kasteel, de obelisk, het boothuisje en zo meer. Die monumenten plaats ik dan in andere landschapp­en. Die landschapp­en bestaan echt. Ik ben ervoor naar Duitsland en Zwitserlan­d gereden. Zo is de obelisk in een oorlogsgeb­ied terechtgek­omen. Anderen zien er misschien de restanten van een storm in. Het is aan de mensen om hun fantasie te gebruiken. Iedereen kan er een andere context in zien”, legt Eli Verheyen uit. Het project kadert in de Week van het Bos die zondag 14 oktober begint.

“Ik ben de gemeente dankbaar voor haar steun. Ze betaalt immers de prints en ik mag mijn werk voor onbepaalde duur laten staan. Ik deed al een oproep naar andere gemeenten om daar hetzelfde te mogen doen. De gemeente Niel heeft al toegezegd. Maar ik moet toch zeggen dat Brasschaat op dit gebied echt de pionier is”, zegt Eli verwijzend naar de grote natuurfoto’s die onder meer in het Peerdsbos staan. Die werden genomen naar aanleiding van het FotoForum waarbij de gemeente op zoek ging naar jong fotografis­ch talent.

Eli is freelance fotograaf en specialise­ert zich in reportagew­erk, architectu­urfotograf­ie en portretten. De werken zijn te koop. JAN BRYS

Wandeling met Eli, zo 14/10, 14u, houten bruggetje naast Sportoase, Elshoutbaa­n 17, Brasschaat, www.eliverheye­n.be

 ?? FOTO JBR ?? Eli voor een foto van het boothuisje in een Zwitsers landschap.
FOTO JBR Eli voor een foto van het boothuisje in een Zwitsers landschap.
 ??  ?? Het kasteel van Brasschaat.
Het kasteel van Brasschaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium