Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cinema, partijloka­al en restaurant

Raf Bosteels (20) bouwt zaal Palace, waar in het verleden stomme films werden getoond, om tot… Palace

- JAN BOEY

De 20-jarige Raf Bosteels is al sinds juni de vroegere zaal Palace in de Groene Hofstraat aan het ombouwen tot restaurant.

Zaal Palace in de Groene Hofstraat is een begrip in Boom. Niet alleen behoren delen van het gebouw tot de oudste nog bestaande relicten van de gemeente – er zijn sporen die teruggaan tot 1629 – het pand werd in 1950 de vertrouwde stek van de PVV, de partij die we nu kennen als Open Vld. In 1957 verbouwden de liberalen het pand en doopten het Palace, wat in de volksmond ’t Palaceke werd.

Toch is het geen klein pand. Het is 38 meter diep en 9 meter breed en heeft een nokhoogte van 11 meter. “Ik heb het hele pand gestript tot op de bakstenen muur”, zegt Raf.

Vooraan komt een binnentuin met een volière. “Daar is ook plaats voor koffie en versnaperi­ngen. De tussenverd­ieping wil ik gebruiken als vergaderza­al of om te brunchen.”

Het restaurant moet uitblinken in gemoedelij­kheid. “Nadat ik de werkhandsc­hoenen heb gewisseld voor mijn koksmuts, wil ik dat de mensen zich hier thuis voelen”, zegt Raf.

Rafs concept is om potten en pannen te serveren aan tafel. De open haard zal niet ontbreken. De jongeman is al sinds 1 juni bezig met de verbouwing. Af en toe krijgt hij hulp van zijn vader, schepen Dany Bosteels, om het pand te strippen en aan te kleden. “Ik hoop in december te kunnen opengaan. Ik wil deze zaak, die Palace zal heten, laten groeien. Het zijn stevige investerin­gen, maar ik heb een huurcontac­t voor 27 jaar”, zegt hij. Pronkstuk van het restaurant wordt een oude filmprojec­tor die Raf tijdens de verbouwing­en vond en die werkt met magnesiump­oeder. Voorlopig zit hij nog wel onder de duivenpoep.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Raf Bosteels, nu nog in werkpak, binnenkort met koksmuts.
FOTO JAN BOEY Raf Bosteels, nu nog in werkpak, binnenkort met koksmuts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium