Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Borsten en Billen’ is nu écht niet meer

ICT-bedrijf en feestverhu­urbedrijf vestigen zich op site voormalig kippenbedr­ijf

- FILIP SPOELDERS

Borsten en Billen van Berco vormde een plek in Borsbeek die veel mensen vernoemden wanneer ze een wegbeschri­jving moesten uitleggen. Zelfs jaren na de sluiting van het bedrijf bleef de naam in gebruik. Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: de gebouwen werden gesloopt.

Zes jaar na het stoppen van de activiteit­en zijn de gebouwen van Berco, zoals het bedrijf vroeger officieel heette, verdwenen. Nu is het aan de nieuwe eigenaar Timothy Delafaille, de zaakvoerde­r van CS Solutions in Borsbeek, om het terrein een nieuw elan te geven.

“Wij zijn een bedrijf in ICT-oplossinge­n voor kmo’s. Op de site van het vroegere Borsten en Billen zagen we een mooie kans om onze zaak te verhuizen naar een aantrekkel­ijk locatie langs de invalsweg tussen Borsbeek en Boechout”, vertelt Delafaille. De toekomstig­e gebouwen, die worden opgetrokke­n door Almobé uit Borsbeek, bestaan uit een magazijn met kantoren en een kelderruim­te.

Als alle werken volgens plan verlopen,

Timothy Delafaille CS Solutions

“Ik wil een link naar het verleden leggen. Hoe ik dat ga realiseren, moet ik nog bekijken.”

kan de verhuizing tegen maart of april plaatsvind­en. “In een eerste fase wordt in 1.000 vierkante meter aan bedrijfsru­imte voorzien. Naast CS Solutions zal ook Stephanie Martens met Give a Party, ons ander bedrijf gespeciali­seerd in feestverhu­ur, naar de nieuwe gebouwen komen.” Op dit moment gaat het alleen om een verhuizing en uitbreidin­g van werkvloer. Extra personeel is niet aan de orde.

Geschieden­is

Timothy Delafaille erkent de bekendheid van de site. “Daarom wil ik een link naar het verleden leggen. Hoe ik dat ga realiseren, moet ik nog bekijken.”

Nadat deze eerste fase is voltooid, zal ook de buurman van CS Solutions en Give a Party, schrijnwer­kerij Del Duca, aan de rechterzij­de van het terrein een nieuw bedrijfsge­bouw laten plaatsen door Almobé. In 2012 viel het doek over de ooit zo bekende kippenslac­hterij en handelszaa­k in gevogelte met zijn bekende bijnaam. De geschieden­is van het voormalige bedrijf gaat terug naar 1953, toen de familie Bertels er begon met een kleinhande­l in wild en gevogelte. In de meest florerende periode van de zaak werkten er tot zestig personen.

Ongetwijfe­ld doet de bijnaam Borsten en Billen bij meer mensen een belletje rinkelen. In de glorieperi­ode werkten er zestig mensen bij het bedrijf. Hoewel de officiële naam Berco was, sprak iedereen over Borsten en Billen. Rond de eeuwwissel­ing veranderde de zaak van eigenaar en werd de naam veranderd in vleeshande­l Almar.

De gemeente is tevreden dat er een nieuwe wind door deze locatie zal waaien.

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Het voormalige kippenbedr­ijf Berco Borsten en Billen ging in 2012 dicht.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Het voormalige kippenbedr­ijf Berco Borsten en Billen ging in 2012 dicht.
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het gebouw waar Berco’s Borsten en Billen inzat, werd gesloopt. Er komt een nieuw bedrijfste­rrein.
FOTO FILIP SPOELDERS Het gebouw waar Berco’s Borsten en Billen inzat, werd gesloopt. Er komt een nieuw bedrijfste­rrein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium