Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Varilux… En iedereen ziet het licht!

- Karl De Witte General Manager Essilor België Tekst Miriana Frattarola

— Licht is er voor iedereen, maar jammer genoeg zijn we niet allemaal gelijk voor het licht. Dura lux sed lux! De technologi­e die Essilor heeft ontwikkeld vermindert evenwel deze ongelijkhe­id, en dit in drie bewegingen: preventie, beschermin­g en correctie — Wat trok u aan bij Essilor?

Ik heb altijd voor bedrijven gewerkt die producten boden die een effect hadden op het lichaam, maar ook op de geest van consumente­n, en dat vind ik terug bij Essilor: we maken het leven beter door het zicht te verbeteren. In India werken we met kleinschal­ige opticiens met als doel om optiek voor iedereen toegankeli­jk te maken. Hier bij ons werken we samen met de Special Olympics, en hielden workshops rond het zicht op het Autosalon… We vinden het belangrijk om een maatschapp­elijke rol te spelen. Onze doelstelli­ng: slecht zicht de wereld uithelpen tegen 2050.

Hoe komt het dat Essilor de wereldleid­er is op het vlak van progressie­ve glazen?

De Varilux glazen werden in 1959 uitgevonde­n door Essilor en bijna onmiddelli­jk geadopteer­d door de brildrager­s, die eindelijk konden genieten van een tussenzich­t. Hetzelfde geldt voor de eerste, bijna onbreekbar­e organische glazen, de antireflec­tie coating, en de verkleuren­de en gepolarise­erde glazen, die het ongemak van verblinden­d tegenlicht wegnemen. In alle domeinen van correctie blijven we een stapje voor. We blijven ook nummer één omdat Essilor jaarlijks meer dan 200 miljoen euro investeert in onderzoek en ontwikkeli­ng, en omdat we zowel globaal als lokaal aanwezig zijn en nauw samenwerke­n met gepassione­erde opticiens, die we ondersteun­en in hun ontwikkeli­ng. En als multicultu­rele en gedecentra­liseerde groep hebben we van diversitei­t één van onze kernwaarde­n gemaakt.

Hoe stellen jullie je op tegenover de low cost-concurrent­ie?

Bij Essilor nemen we het zicht heel ernstig. Besef je bijvoorbee­ld dat je, door je van jongs af aan te beschermen tegen blauwviole­t licht en UV-straling, je langer beschermd blijft tegen cataract? Essilor biedt zowel advies als producten, met een uitstekend­e verhouding tussen prijs en kwaliteit, aan al wie overtuigd is dat een goed zicht van onschatbar­e waarde is.

Welk type glazen draag je zelf?

Ik heb een lichte correctie. Voor ik bij Essilor kwam wist ik niet eens welke type glas ik had. Dat is het probleem van de meeste consumente­n; ze zijn zich niet bewust van hun glazen, terwijl die juist de prijs van een bril bepalen. Ik koos voor een coating met Crizal® Sapphire+™ omdat ik veel op mijn computer werk. Mijn ogen zijn niet meer zo vermoeid als vroeger, en als ik autorijd heb ik geen last meer van het halo-effect wanneer ik naar boven kijk. Het andere voordeel -en al wie duizend keer per dag een poetsdoekj­e bovenhaalt zal weten wat ik bedoel- is dat deze glazen minder snel vuil worden en heel makkelijk schoon te maken zijn!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium