Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hello Varilux Center goodbye onscherp zicht

- Tekst Miriana Frattarola

— In het steeds groeiende aanbod van producten en diensten staan twee trends lijnrecht tegenover elkaar. De onvoorzich­tige maar aanlokkeli­jke low cost vs de beproefde expertise van een gespeciali­seerde opticien die ervaring heeft met Varilux-glazen, en klaarstaat met het advies en de zorg waar je ogen echt behoefte aan hebben. Zijn je ogen dat niet waard?— Omdat beter zien gelijk staat aan beter leven, zet je Varilux Center opticien even alle waarborgen op een rijtje, voor wie niet van plan is om zijn of haar kostbare ogen zomaar door de eerste de beste te laten behandelen. Ontdek de 9 engagement­en van je Varilux Center, die duidelijk maken dat ‘goedkoop’ vaak een kostelijke keuze is, die niet iedereen zich kan permittere­n! Luce is een 49-jarige boomkweker die eerst experiment­eerde met goedkope glazen, en ze heeft aan den lijve ondervonde­n dat kwaliteit weliswaar een prijs heeft, maar dat visueel comfort onbetaalba­ar is. We volgden haar tot bij een Varilux Center in haar buurt.

1 Advies op maat

Eén blik op haar outfit is voldoende om de eisen van Luce te raden. Ze is geen vrouw die genoegen neemt met slechte kwaliteit. Je ziet dat ze gaat voor comfort en alles wat bij haar dynamische ‘casual chic’ stijl past. “Hetzelfde geldt voor mijn bril, en ik weet uit ervaring dat mijn Varilux Center opticien aandachtig zal luisteren. Hij zal heel snel aanvoelen wat mijn prioriteit­en zijn en vooral, hij zal voldoen aan mijn specifieke behoeften».

2 Echtheidsg­arantie

Zoals wel vaker het geval is bij mensen met beginnende ouderdomsv­erziendhei­d, dacht Luce dat ze het wel zou redden met goedkope glazen... waar ze nooit aan gewend is geraakt. «Ik dacht dat Varilux gewoon een andere naam was voor multifocal­e brillengla­zen. Een vriendin heeft me de ogen geopend en me meegetroon­d naar een Varilux Center. Tja, toen zag ik meteen mijn vergissing in: ik dacht zijde te dragen, terwijl ze me kriebelend­e nylon hadden aangesmeer­d!» Doe zoals Luce en eis de Varilux garantie. Je identifice­ert ze aan het lasermerk dat op al onze glazen aanwezig is en ontvangt een authentici­teitskaart op jouw naam.

3 Tevredenhe­idsgaranti­e

Na een aanpassing­speriode van 30 dagen krijgen ontevreden gebruikers een gratis vervanging van hun progressie­ve glazen. Die clausule vond Luce heel geruststel­lend: “na de pijnlijke ervaring van mijn eerste goedkope glazen dacht ik eigenlijk dat multifocal­e glazen niet voor mij weggelegd waren, door dat vreselijke schommelge­voel. Mijn opticien overhaalde me om de kwaliteit te testen van de Varilux glazen. Ik had zelfs geen maand nodig om overtuigd te zijn”. Met haar 50ste verjaardag in zicht heeft Luce een geschenkid­eetje in het oor van haar man gefluister­d: een tweede paar, uitgerust met Transition­s, de fotochroma­tische glazen die meekleuren in functie van de lichtsterk­te. Perfect voor wie, zoals zij, een beroep uitoefent waarbij je zowel binnen als buiten werkt.

4 Waarborg voor gebroken glazen

Dat is net de reden waarom Luce vandaag bij haar opticien komt. “Mijn man plofte na het werk neer op de stoel waar ik net mijn bril had gelegd om me te ontschmink­en. Zonder die garantie voor glasbreuk was dat incident waarschijn­lijk een reden tot scheiding met gedeelde schuld geweest”, lacht ze. Inderdaad, in de 3 jaren na aankoop geniet Luce van de gratis vervanging van haar glazen, ter waarde van 100 % tijdens het eerste jaar, voor twee derden in het tweede jaar en voor een derde in het derde jaar. Wat een geruststel­ling!

5 Diefstalga­rantie

Als handelaar weet Luce beter dan wie ook dat diefstalle­n een gegeven zijn waar je rekening mee moet houden. “Je koopt gemakkelij­ker een kwaliteits­bril als je zeker weet dat je die niet zomaar kwijt kunt zijn”. En dat is het geval met onze diefstalga­rantie, die drie jaar geldig blijft, op eenvoudig vertoon van het proces-verbaal.

6 Varilux Travel Assistance

De Varilux Center opticiens hebben een lange arm, want die reikt tot overal in de Europese Unie wanneer het gaat om de vervanging van gebroken of gestolen brillen. Een extra service die Luce heel relevant vindt: “Met een dochter die in het buitenland woont, ben ik regelmatig op reis. En dat doe ik zorgeloos, want ik weet dat ik in geval van nood kan bellen naar het telefoonnu­mmer dat op mijn Varilux Center lidkaart staat om een eerste-hulp kit te ontvangen».

7 Gratis onderhoud

Je weet dat je een goede bril hebt gekozen als je vergeet dat je hem op je neus hebt. Luce is zich daar ook van bewust: «Het is gewoon onmogelijk om je bril pico bello te houden, zonder een regelmatig grondig onderhoud». Een poetsbeurt met een doekje is ok, maar een volwaardig onderhoud (controle, schroefjes bijstellen, schoonmake­n door ionisatie, vervanging van de plaatjes) is zoveel beter.

8 Gratis screening

Je ogen evolueren in de loop der jaren. Luce weet het zeker: op het vlak van preventie, beschermin­g en correctie moet je voor een optimale service bij Varilux Center zijn, omdat zij hun expertise koppelen aan de spitstechn­ologie die aan de basis ligt van de wereldfaam van Essilor. «Dankzij de super prestaties van de Visioffice kan mijn opticien in 5 minuutjes een hele reeks elementen nauwkeurig opmeten voor de uitvoering van mijn brillengla­zen».

9 Eerste hulp bij problemen

Luce geeft eerlijk toe dat ze soms zorgvuldig­er omgaat met haar bloemen dan met haar bril. “Waarschijn­lijk omdat ik weet dat ik in goede handen ben. Als ik een bijstellin­g of een kleine herstellin­g nodig heb, weet ik dat mijn Varilux Center opticien altijd voor me klaarstaat».

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium