Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zij blijven in de gevangenis

Negen verdachten aangehoude­n in operatie ‘Propere Handen’

- (mkm, bla)

IN VERDENKING GESTELD VAN CRIMINELE ORGANISATI­E, WITWASSEN EN CORRUPTIE

Dejan Veljkovic: Wordt door het federaal parket beschouwd als hoofdverda­chte omdat hij zich als spelersmak­elaar zou verrijkt hebben met verdoken commissiel­onen, in samenspraa­k met verschille­nde clubs uit eerste klasse. Maar erger: hij wordt ook gelinkt aan matchfixin­g in de degradatie­strijd eind vorig seizoen tussen KV Mechelen en Eupen.

Thierry Steemans: Financieel directeur bij KV Mechelen. Er zijn sterke aanwijzing­en dat bestuursle­den van Malinwa wedstrijde­n in de degradatie­strijd probeerden te beïnvloede­n. Vooral tegen Steemans wegen de beschuldig­ingen het zwaarst.

Olivier Somers: Hoofdaande­elhouder en ‘sterke man’ van KV Mechelen. Ook hij werd woensdag opgepakt voor een langdurige ondervragi­ng door de gerechteli­jke politie in Leuven. De onderzoeks­rechter besliste om hem eveneens aan te houden.

IN VERDENKING GESTELD VAN CRIMINELE ORGANISATI­E EN WITWASSEN

Mogi Bayat: Het federaal parket verdenkt hem ervan dat hij als makelaar spelers en clubs jarenlang bedot heeft om zijn eigen riante winstmarge­s op transfers zo groot mogelijk te maken. Er zijn ook aanwijzing­en dat hij - frauduleus aangekocht­e - luxehorlog­es cadeau deed bij het regelen van zijn contracten en commissies.

Marija Bogojevska: De echtgenote van de omstreden spelersmak­elaar en hoofdverda­chte Dejan Veljkovic. Het gerecht verdenkt haar ervan dat ze goed wist waar haar man mee bezig was en deelde in de malafide opgestreke­n winsten.

Laurent Denis: Werd eerder al veroordeel­d voor zijn aandeel in de zaak-Ye en komt nu opnieuw in het vizier omdat hij dikke maatjes met Mogi Bayat is. Volgens het federaal parket hielp Denis de voetbalmak­elaar met het versluizen van zijn centen en stond hij ook in voor de opmaak van spelerscon­tracten.

IN VERDENKING GESTELD VAN CRIMINELE ORGANISATI­E EN PRIVATE CORRUPTIE

Bart Vertenten: Volgens het federaal parket zijn er onder meer afspraken gemaakt tussen Veljkovic, Vertenten en diverse bestuursle­den van Waasland-Beveren bij mogelijke beïnvloedi­ng van de degradatie­strijd.

IN VERDENKING GESTELD VAN WITWASSEN VAN GELD

Karim Mejjati: De Brusselse voetbalmak­elaar wordt beschouwd als de rechterhan­d van Mogi Bayat en zou volgens het gerecht een van diens stromannen zijn.

Dragan Siljanoski: Ex-manager van Club Brugge-coach Ivan Leko. De ex-speler van Antwerp - aangehoude­n op verdenking van witwassen, niet van matchfixin­g - wordt gelinkt aan de entourage van Dejan Veljkovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium