Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is maar één doel: zo snel mogelijk uit de zorgen zijn”

-

Ternesse pakte vorig weekend tegen Sint-Lenaarts een belangrijk­e eerste (thuis)zege, zodat het met een tien op achttien naar Bilzen-Waltwilder trekt. Ook Christof Van Bouwel, vorige week in Spanje voor de trouw van zijn broer, is er weer bij. “Ternesse wil zo snel mogelijk uit de zorgen zijn”, zegt de linksachte­r.

Na de late 3-2 zege tegen Sint-Lenaarts wacht zaterdagav­ond de trip naar BilzenWalt­wilder: “De Limburgers staan onder hun waarde gerangschi­kt (drie op vijftien, red.)”, zegt Christof Van Bouwel. “Dat weet ik nog van vorig seizoen. Maar Ternesse staat er na de late zege van vorig weekend opnieuw wat beter voor, dus we gaan voor de zege, want dan zijn we opnieuw helemaal mee. Al zou een puntje ook niet slecht zijn. Het vertrouwen is er en puntenverl­ies zou toch wat terug naar af betekenen. Ternesse heeft een doel: zo snel mogelijk uit de zorgen zijn. Maar nogmaals: Limburgse ploegen gaan er altijd 90 minuten volledig voor, dus ook Bilzen-Waltwilder is een pittige tegenstand­er. Vorig jaar werd het er 1-1, al hadden we lang uitzicht op de zege.”

Van Bouwel lijkt opnieuw helemaal fit. “Ik sukkelde lang met de enkel, waardoor ik een deel van de voorbereid­ing miste. Maar voor de competitie was ik fit. Die linksachte­r? Ach, ik speel er al drie seizoenen, en af en toe kan ik zo mee opschuiven.”

En dan zijn er nog de blessures van sterkhoude­rs als De Corte en Somers: “Dat mag geen probleem vormen, net als vorig weekend. Nu moeten enkele anderen opstaan, waaronder ik. Bovendien keert Snoeys terug uit schorsing.” (stdr)

Ploegnieuw­s: Somers blijft out met een spierscheu­r, net als De Corte. Snoeys keert terug uit schorsing. Van Bouwel is terug uit Spanje en start. Nog twee spelers worden aangeduid. Kern: Goris, Achnak, Van De Brul, Van Bouwel, Van Dijck, Van Den Brandt, Akram, Sallaets, Bouyfoulki­tne, Lemaire, Somers, De Kock, Snoeys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium