Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Terugval in deel twee proberen te vermijden”

Els Van Hooydonck (51) hoopt via erg constante marathon Belgische titel te pakken

-

Els Van Hooydonck hoopt zondag in de marathon van Eindhoven haar persoonlij­k record van 2u55’10” te benaderen. De kans dat ze op het BK goud pakt in haar leeftijdsk­lasse (50+), is fiftyfifty.

Van Hooydonck voelt zich klaar om erin te vliegen zondag op het BK. “De voorbereid­ing is vrij goed verlopen. Ik heb iedere training kunnen afhaspelen en heb geen last van blessures gehad”, zegt de 51-jarige Essense. “Toen ik er twaalf weken geleden aan begon, zag ik het niet echt zitten. Het BK 10 kilometer dat ik meepikte in augustus in het begin van de voorbereid­ing was een fiasco. Maar drie weken geleden liep ik nog een halve marathon in Nederland in 1u26 op een natuurloop-parcours. Deze keer heb ik ook iets meer kilometers gedaan. Door dat hogere kilometera­antal hopen we een terugval in de tweede wedstrijdh­elft te vermijden. In de marathon van Antwerpen ben ik eens doorgekome­n onder de 1u27, maar had ik een iets tragere tweede helft. Ik zou nu eens graag de tweede helft met een goed gevoel afwerken.”

Haar recordtijd van 2u55’10” liep Van Hooydonck in 2014 in Eindhoven. Als alles meezit, kan ze in Eindhoven opnieuw in de buurt komen. “Als ik onder de 3u loop, zal ik tevreden zijn. Maar het doel is wel om mijn PR van 2u55’ te benaderen.”

Voor de titel kondigt zich een spannend duel aan tussen de Essense en Kathleen Steenhout. “Omdat het een BK is, kan het deze keer een iets andere wedstrijd worden. In mijn leeftijdsk­lasse, 50+, zal het gaan tussen Kathleen Steenhout en mij. We zijn aan elkaar gewaagd. Ik heb geen tempomaker, maar verwacht wel dat er genoeg lopers zullen zijn die ongeveer mijn tempo lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium