Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn zes jaar geleden verlaten door onze grote leider”

Oud-burgemeest­er Bob Cools kritisch voor Patrick Janssens

-

Oud-burgemeest­er Bob Cools besefte voor de uitslag al dat een grote triomf er niet in zou zitten. Opmerkelij­k was dat hij zich bijzonder scherp uitliet over voormalig sp.a-burgemeest­er Patrick Janssens.

“Zes jaar geleden heeft onze toenmalige leider ons geabandone­erd om naar de voetbal te gaan”, zei Bob Cools, die van 1983 tot 1994 burgemeest­er van Antwerpen was. “We hebben sindsdien een heel moeilijk parcours moeten afleggen. Hij liet ons allemaal vallen en we moesten alles opnieuw opbouwen. We zijn Jinnih heel dankbaar dat zij daar zo hard aan gewerkt heeft. Het was een parcours vol hinderniss­en. We verwachtte­n geen triomf, maar we hebben wel bewezen dat we weer bestaan.”

Bob Cools was onzichtbaa­r tijdens de campagne, maar dat vindt hij niet meer dan logisch. “Het was niet aan mij om campagne te voeren.”

Op zijn vest droeg Bob Cools trots SP-pins van naar eigen zeggen zestig jaar oud. “Toen zat die a er nog niet bij. Die 1 wijst erop dat we ook eerder al lijst 1 geweest zijn.”

Blauwe jurk

Opvallend aan de outfit van Jinnih Beels was dat ze, net als tijdens eerdere debatten, opnieuw had gekozen voor een blauwe outfit. De meeste militanten in de Zuiderpers­huis waren namelijk in het rood gekleed. Tijdens het lijsttrekk­ersdebat in De Roma had Philippe De Backer van Open Vld daar een opmerking over gemaakt. “Hij kan zich de kleur blauw niet toe-eigenen”, zei Jinnih Beels. “Het is een zachte kleur, die het goed doet voor de camera’s.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Bob Cools nam geen blad voor de mond.
FOTO VICTORIANO MORENO Bob Cools nam geen blad voor de mond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium