Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben niet pessimisti­sch”

Europees Parlements­lid Kathleen Van Brempt:

-

Kathleen Van Brempt deelde zondagavon­d vooral schouderkl­opjes uit, ook al vielen de resultaten tegen. “Ik heb al heel wat gewonnen en verloren. Er is ontgoochel­ing, maar we hebben een goede campagne gevoerd.”

“We hadden graag de meerderhei­d gebroken, maar dat is ons niet gelukt. Met één zetel op overschot besturen in een stad als Antwerpen is niet ideaal. Je moet streven naar een breder draagvlak.”

Van Brempt vindt dat burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) te veel gepolarise­erd heeft tijdens de afgelopen legislatuu­r. “Dat is een groot verschil met hoe Patrick Janssens de stad heeft bestuurd. Die was ook partijvoor­zitter,

maar hij was er als burgemeest­er wel voor alle Antwerpena­ren.” Ander gevoel

Yasmine Kherbache geeft toe dat er op het terrein een ander gevoel heerste dan de feitelijke uitslag.

“Het heeft niet mogen zijn. Voor het district is een progressie­ve coalitie wel mogelijk, maar is onduidelij­k of men daartoe bereid is. Morgen zullen we de resultaten analyseren en ons beginnen voor te bereiden op de volgende campagne, die er al snel zal zijn. Ik vind het heel positief dat Jinnih veel voorkeurst­emmen heeft behaald, bijna 13.000. Dat is niet zo veel minder dan Wouter Van Besien (ongeveer 17.000, red.). Ook Stephanie Van Houtven en ik hebben goede scores behaald. Dat is een opsteker.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Kathleen Van Brempt kijkt terug op een goede campagne.
FOTO VICTORIANO MORENO Kathleen Van Brempt kijkt terug op een goede campagne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium