Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alleen Borgerhout en Berchem zijn niet geel

“We willen kiezers niet bedotten” N-VA verovert zeven van negen districten

-

In district Antwerpen hebben de partijen van de huidige bestuursco­alitie (N-VA, Groen, Open Vld) goede punten gekregen van de kiezer. Indien ze de ingeslagen weg van de voorbije zes jaar verder willen zetten, hebben ze daarvoor 21 van de 33 zetels ter beschikkin­g.

“Ik wil eerst en vooral benadrukke­n dat we zéér goed hebben samengewer­kt”, zegt Maarten Vanderhens­t, voorzitter van N-VA district Antwerpen. “De komende dagen zullen we samenzitte­n met de andere partijen. De eerste contacten hebben we alvast gelegd met de huidige coalitiepa­rtners. We zouden de kiezer bedotten als we niet eerst proberen van ons werk verder te zetten. Maar alles hangt ook samen met wat er in de politiek op stadsnivea­u gebeurt. Antwerpen is het centrale district en is op die manier nauw verbonden met de stad.”

Ook Open Vld ziet een voortzetti­ng van het bestuur helemaal zitten. “We hebben geen voorakkoor­d, maar er heeft altijd een goede collegiali­teit geheerst tussen ons. Ik denk dat wij in ieder geval mogen verwachten dat N-VA ons contacteer­t”, zegt Samuel Markowitz.

In principe kan N-VA samen met Groen al een meerderhei­d halen, Open Vld is daar niet voor nodig. “Ik denk dat wij een meer centrale, temperende kracht zijn tussen die twee partijen.”

Groen klinkt minder specifiek gefocust op een vervolg aan het huidige bestuur. “Morgen zitten we samen met onze partij en bekijken we op het gemak wat mogelijk is”, zegt lijsttrekk­er Tom Van den Borne. “Alle paden liggen open.”

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Maarten Vanderhens­t.
FOTO RR Maarten Vanderhens­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium