Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pinot bevestigt, Theuns derde

- (jpdv)

Thibaut Pinot is de eerste Franse winnaar van ‘Il Lombardia’ sinds Laurent Jalabert in 1997. Net als Pinot had Jalabert toen eerder ook al Milaan Turijn gewonnen.

Thibaut Pinot was ‘outstandin­g’ tussen Bergamo en Como. De Fransman was duidelijk de sterkste op de Colma di Sormano en de Civigliokl­im, waar hij laatste belager Vincenzo Nibali uit de wielen reed. In de laatste honderden meters voor de meet had Pinot zelfs tijd voor een ‘high five’ met ploegmaat Jeremy Roy die eerder uit koers was gestapt. Voor Roy was het de laatste race in zijn carrière, die hij dus afsluit met de overwinnin­g van een ploegmaat.

Theuns

Het werd ook een afscheid in stijl voor Dylan Teuns na vijf seizoenen BMC: in Lombardije sprintte hij naar een knappe derde plaats. Zo sluit hij een seizoen zonder overwinnin­gen toch af met een goed gevoel. “Ik ben pas 26. Greg Van Avermaet en Chris Froome hebben hun grootste overwinnin­gen ook laat in hun carrière gehaald.”

Volgend jaar wil Teuns bij BahreinMer­ida natuurlijk wel opnieuw koersen winnen, met de Ardennenkl­assiekers als grootste doel. “Ik zal in de Ardennen mijn ding kunnen doen naast Nibali. Daarover heb ik een goed gesprek gehad met manager Brent Copeland en Rik Verbrugghe (ploegleide­r, red.).

Derde in Lombardije is zeker mooi, maar Luik zal mijn droomkoers blijven.”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium