Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moesten een punt pakken”

Eerste competitie­nederlaag voor Rupel Boom

- PETER NYS

Zeven speeldagen heeft het geduurd alvorens Rupel Boom zijn eerste nederlaag leed. Op het veld van FC Luik gingen de Steenbakke­rs de boot in. “Dit hebben we aan onszelf te wijten”, zegt Nick Spaenhoven.

Het was een vermijdbar­e nederlaag voor Rupel Boom, want buiten de twee goals kreeg de thuisploeg amper een bal tussen de palen. “Dit verlies hebben we aan onszelf te wijten”, zegt Nick Spaenhoven. De linksachte­r zorgde voor het enige Boomse doelpunt maar kon daar niet echt van genieten. “Het is een cliché maar ik had liever gewonnen dan gescoord. Hier heb je eigenlijk niks aan. Mijn doelpunt bracht ons wel terug in de wedstrijd maar verder zijn we niet geraakt. Na de 2-1 kregen we nog drie à vier uitstekend­e mogelijkhe­den. Er werd niet eens slecht afgewerkt maar de Luikse doelman keepte een fantastisc­he match. Maar we hadden hier altijd minstens een punt moeten pakken.”

Na rust blonk de thuisploeg vooral uit in tijdrekken. “Dat is ergerlijk als je op het veld staat, maar ik kan dat wel plaatsen. Zij hadden nog altijd niet gewonnen. Nu stonden ze met een man minder op voorsprong en dan zoek je vanzelf je toevlucht in zo’n zaken. Ik keur dat niet goed, maar begrijp het wel. En dan gaat dat talrijk opgekomen publiek er nog eens achter staan en wordt het dubbel zo moeilijk.”

Beloning

Voor Rupel Boom is het dus de eerste nederlaag van het seizoen. “Het is jammer maar we mogen hier niet te lang bij blijven stilstaan”, vervolgt Spaenhoven. “Ik vind het wel opvallend dat we meermaals vergeten om onszelf te belonen. Dat was nu zo, maar eerder ook al tegen Aalst en Châtelet. Allemaal wedstrijde­n waarin we dominant waren en meer kansen kregen. Maar nu is het tijd om opnieuw te winnen zodat we onze mooie start kunnen bestendige­n.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Teleurstel­ling bij doelpunten­maker Nick Spaenhoven van Rupel Boom (archief).
FOTO GMAX AGENCY Teleurstel­ling bij doelpunten­maker Nick Spaenhoven van Rupel Boom (archief).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium