Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hebben vooral een nieuwe start genomen”

FC Duffel toont positieve reactie, maar laat zege liggen

- KURT GULDENTOPS

FC Duffel moest aan de eigen Rooienberg tegen Cappellen noodgedwon­gen vrede nemen met een derde gelijkspel in vier thuismatch­en. De Duffelaars speelden een hele sterke eerste helft, maar vergaten in die periode de klus te klaren. “Scoren we voor de pauze nog een tweede goal, dan halen we onze slag wellicht gewoon thuis.”

Eén week na zijn zware pandoering in Bocholt had FC Duffel gisteren wat recht te zetten. En of de Duffelaars dat begrepen hadden. Binnen de eerste tien minuten al versierde de thuisploeg een handvol kansen, maar beloonde Duffel zich karig met louter de openingsgo­al van Kevin Spreutels. “Onze eerste 45 minuten waren echt wel goed en dat is hoopvol”, reageert coach Stijn Geys. “We hadden deze week bepaalde zaken scherpgest­eld binnen de groep en de reactie van een aantal jongens was positief. In die zin ben ik tevreden. Iedereen heeft naar best vermogen uitgevoerd wat van hem werd verwacht. Alleen hadden we ons voor die noeste arbeid veel beter kunnen en moeten belonen.”

Structuree­l

Na de pauze liep FC Duffel immers al heel snel op de gelijkmake­r van Wesley Geuens. Een frommelgoa­l die de Duffelaars niet echt meer te boven kwamen. “Er stak na rust inderdaad meer evenwicht in de partij”, vindt ook Geys. “Na de 1-1 kon het alle kanten uit, maar waren wij zelf te onrustig voor doel om het laken naar ons toe te trekken. En dus moeten we tevreden zijn met een derde puntendeli­ng in vier thuismatch­en. Qua resultaat had het zeker iets meer mogen zijn, maar ik ben blij dat we structuree­l iets hebben neergezet waarop verder kan worden gebouwd. Ik wou samen met de groep een nieuwe start nemen en dat is ons gelukt.”

Zege nodig

Al bleef het toch vrij stil in de Duffelse kleedkamer en heerste er vooral pure ontgoochel­ing. “Onze prestatie was voor rust niet slecht, maar we schieten met dit punt weinig op”, beseft doelpunten­maker Kevin Spreutels. “We hebben een overwinnin­g nodig om te klimmen in de rangschikk­ing, maar we maakten het onszelf alweer te moeilijk. Scoren we voor de pauze nog een tweede goal, dan halen we onze slag wellicht gewoon thuis. Dat gebeurt wederom niet en het stond zowat in de sterren geschreven dat Cappellen veel scherper uit de kleedkamer zou komen. Zo levert de beste helft van het seizoen die we al speelden uiteindeli­jk slechts één puntje op. Zeker in thuismatch­en moeten we veel zorgzamer met onze prestatie omspringen. Cappellen stapt hier lachend buiten, terwijl wij toch met een enigszins onvoldaan gevoel achterblij­ven.”

 ?? FOTO GMAX ?? Hard tegen hard: doelpunten­makers Spreutels (Duffel, geel) versus Geuens.
FOTO GMAX Hard tegen hard: doelpunten­makers Spreutels (Duffel, geel) versus Geuens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium