Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Match sneller afmaken”

Verdediger Vande Velde scoort 2 keer

- HUGO FRET

Met zijn twee doelpunten kroonde centrale verdediger Thomas Vande Velde zich tot man van de match. Ondanks de vele kansen die Berchem nog creëerde, was het knokken tot de laatste minuut om de zege veilig te stellen.

“Tweemaal scoren als verdediger doet natuurlijk deugd, het gebeurt ook niet alle dagen”, lacht Vande Velde. “Toch was het nog pompen of verzuipen tot in de laatste minuut van de blessureti­jd. Dat had niet gehoeven, want we creëerden voldoende kansen om de match vroeger af te maken. Na de vroege achterstan­d hebben we ons wel goed herpakt, zodat we zelfs met een voorsprong mochten gaan rusten. Meteen na rust valt dan de 1-3 en krijgen we mogelijkhe­den om een beslissend vierde doelpunt te maken, maar dan was het weer telkens van net niet. Iets waarmee we al een heel seizoen af te rekenen krijgen. Dat blijft dus een werkpunt.”

Berchem startte zonder Appels, Meseure en Audin met een stevige wind in het nadeel en moest aanvankeli­jk de wet van de sterkste ondergaan. De snelle Timmermans was een constant gevaar voor de Berchemver­dediging. Na negen minuten forceerde hij ook een strafschop na een foutieve tussenkoms­t van Peers. Timmermans zelf zette de strafschop om. Berchem liet het hoofd niet hangen en voetbalde zichzelf opnieuw in de wedstrijd. Via een strafschop zorgde Van Kruijssen voor de gelijkmake­r en Vande Velde zorgde er zelfs voor dat geel-zwart met een voorsprong mocht gaan rusten.

Met zijn tweede doelpunt - na een minuut in de tweede helft leek Berchem op een ideaal scenario af te stevenen. Het was Timmermans die centraal alleen voor Brosens verscheen en de aansluitin­gstreffer lukte. “Brent Peers en ikzelf maakten centraal in de verdedigin­g een dekkingsfo­ut na miscommuni­catie”, geeft Vande Velde toe. “Toch hadden we toen al lang de match in ons voordeel kunnen beslissen. Voor hetzelfde geld kregen we in de slotfase nog het deksel op de neus. Deze overwinnin­g zal voor gemoedsrus­t zorgen binnen de club en de spelersgro­ep. We kunnen nu weer verder opbouwen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Duel Jelle van Kruijssen (grijs shirt) met thuisspele­r Voorjans.
FOTO TOM PALMAERS Duel Jelle van Kruijssen (grijs shirt) met thuisspele­r Voorjans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium