Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kasterlee schiet met scherp

-

3DE PROVINCIAL­E C Kasterlee 8 Blauberg Sport 1 In de eerste helft deed niets vermoeden dat Kasterlee zo ruim zou winnen. De thuisploeg liep wel al snel 2-0 uit, maar Blauberg knokte zich weer in de match. Cartois gaf de bezoekers hoop en net na de pauze miste Van Gestel een unieke kans op de gelijkmake­r. Aan de overzijde scoorde Hermans wel en zo werd het uiteindeli­jk nog een doelpunten­kermis. (af) DOELPUNTEN: 18’ Geerts 10, 25’ Geerts 20, 43’ Cartois 21, 60’ Hermans 31, 75’ Sterckx 41, 78’ Van Der Veken 51, 80’ Van Der Veken 61, 82’ Eykens 71, 86’ Eykens 81. Herenthout 2 KFC Mol 0 In een evenwichti­ge eerste helft waren er nauwelijks uitgespeel­de kansen. Beide ploegen speelden goed voetbal, maar gevaar was er amper. Op het uur veranderde het spelbeeld. Na een deviatie scoorde Thys en even later trof hij van dichtbij nog een tweede keer raak. In het slotkwarti­er ging Herenthout fysiek ten onder en nam Mol duidelijk de bovenhand. De bezoekers waren dikwijls gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet op. (af) DOELPUNTEN: 59’ Thys 10, 65’ Thys 20. Linda Olen 1 Gierle 1 In de eerste helft dicteerde Linda Olen de wet. De thuisploeg kwam op voorsprong via Dillen, die een voorzet van Vermeulen van dichtbij in doel legde. Hendrickx en Pironet troffen daarna nog lat en paal. Na de pauze was Gierle sterker en Jacobs stelde ook gelijk. Gaandeweg nam Olen de match opnieuw in handen, maar in blessureti­jd zag Pironet een strafschop gestopt worden door de bezoekende doelman. (af) DOELPUNTEN: 25’ Dillen 10, 54’ Jacobs 11. Netezonen 1 Excelsior Vorst 3 Voor rust nam Netezonen iets meer initiatief, maar kansen waren schaars. De bezoekers kwamen gemotiveer­d de kleedkamer uit en Smolders opende op voorzet van Verhaert de score. Aerts trapte van ver de gelijkmake­r binnen. Exc. Vorst nam de partij weer in handen, maar moest tot de 85ste minuut wachten op de 1-2. Janssens maakte het bezoekende feestje in de slotminuut compleet. (rwi) DOELPUNTEN: 50’ M. Smolders 01, 54’ Aerts 11, 85’ Henderickx 12, 90’ Janssens 13. Lierse Kempenzone­n B 1 Noordstar 1 Janssens verscheen in de openingsfa­se voor doel, maar knalde over. Toch trof hij enkele minuut later raak. Noordstar knokte zich terug in de match, maar kansen bleven uit. Na rust kwamen de bezoekers wel langszij toen Moons een bal aan de tweede paal binnen legde. De thuisploeg had nog de beste kansen. De uithaal van Verboven belandde op de paal. (ev) DOELPUNTEN: 8’ Janssens 10, 61’ Moons 11. Bouwel 0 VV Laakdal 5 Bouwel keek al na tien minuten tegen een achterstan­d aan. Het probeerde die weg te werken, maar net voor en net na de pauze sloeg Nevelsteen genadeloos toe. VV Laakdal kreeg zo vrij spel. (af) DOELPUNTEN: 10’ Gökbak 01, 42’ Nevelsteen 02, 48’ Nevelsteen 03, 80’ Gabriele Convalle 04, 89’ Vansant 05. Oostmalle 4 Zandhoven 3 Verrassend­e zege van Oostmalle, dat Zandhoven zijn eerste nederlaag toediende. De bezoekers zagen doelman De Booij uitvallen. De leider kwam vroeg op voorsprong via Romand, maar Mangelscho­ts had een antwoord in huis. De tweede helft was spectacula­ir en kon alle kanten uit, maar het was Oostmalle dat aan het langste eind trok. (lver) DOELPUNTEN: 15’ Romand 01, 35’ Mangelscho­ts 11, 47’ Schryvers 21, 60’ Romand 22, 73’Hamaida 32, 78’ Deschrijve­r 42, 90’ D. Jacobs 43 KFC Pulle 3 Zwaneven 1 Verrassend­e, maar verdiende eerste zege van Pulle. De bezoekers namen de wedstrijd in handen en scoorden via een mooie combinatie. Via een ver schot werd het 1-1. Rond het uur kwam de bal via een gelukje bij Heyns, die koel binnenkopt­e. Pulle hield de boel gesloten en in de slotsecond­en scoorde de ingevallen Rynders de 3-1. (lver) DOELPUNTEN: 13’ Ilegems 01, 28’ Van Den Eynden 11, 59’ Heyns 21, 91’ Rynders 31.

?? FOTO SMB ?? Van Thielen (links, Bouwel) en Angelo Convalle (Laakdal) gooien alles in de strijd.
FOTO SMB Van Thielen (links, Bouwel) en Angelo Convalle (Laakdal) gooien alles in de strijd.