Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alweer Uytdewilli­gen

Zandvliete­naar wint voor derde week op rij

- JOS BRAES

Ingmar Uytdewilli­gen heeft zaterdag in Lichtaart voor het derde weekend op rij een manche van De Moedige Veldrijder gewonnen. Uiteraard blijft hij op kop bij de elite zonder contract. De Nederlande­r Koen Van Dijke leek hem in de slotfase nog even te bedreigen, maar Uytdewilli­gen hield stand.

Sander Lemmens nam de beste start. Uytdewilli­gen, Jens Gys en Senne De Meyer volgden in zijn spoor. In de tweede ronde nam Uytdewilli­gen de leiding over in de zandstrook bergop. Na een kwart wedstrijd kregen we drie leiders: Uytdewilli­gen, de Nederlande­r Van Dijke en Gys. Wouter Goosen, tweede in het klassement, volgde pas als vijftiende.

Vooraan stoomde Uytdewilli­gen door en hij loste ook zijn medevlucht­ers. Voor de tweede plaats hield Van Dijke Gys achter zich. Senne De Meyer en Lemmens vervolledi­gden de top vijf.

Voor de leider uit Zandvliet werd het een derde zege in evenveel weken, zijn vijfde al dit seizoen. “Blijkbaar was ik de beste. Het kwam erop aan om zo weinig mogelijk fouten te maken”, zegt Uytdewilll­igen. “In de derde ronde kon ik de leiding overnemen. Doordat ik even bleef haperen in het zand, kon Van Dijke nog naderen, maar finaal diepte ik mijn voorsprong verder uit.”

Jens Gys kon best leven met zijn derde plaats. “Dat was vooraf mijn doel”, zegt hij. “Zo behoud ik een mooie plaats in het klassement. Volgend weekend rijd ik in Nederland en zondag in het Limburgse Eversel.”

Bij de juniores reed Cedric Vandesompe­l een schitteren­de wedstrijd. Hij vocht een lange strijd uit met Jonas Van Dijck, maar uiteindeli­jk won de Olenaar met bijna twee minuten voorsprong. Van Dijck en Lars Van Laer stonden mee op het podium. “Ik had een prima start en in de zandstrook ben ik vol doorgegaan. Na podiumplaa­tsen in Vorselaar en Alsemberg is dit mijn eerste overwinnin­g”, lacht de renner van het AA-Drink-Jongerente­am.

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen ging de zege naar Aaron Dockx uit Rijkevorse­l. “Het was al mijn achtste overwinnin­g. Ik kende de omloop in Lichtaart een beetje, want af en toe train ik hier.”

Senne Willems was de snelste bij de tweedejaar­snieuwelin­gen. “Ik wist me de sterkste. Mijn vluchtgeze­l Brent Blomme is een clubgenoot. Ik was al eens derde in Wiekevorst en tweede in het provinciaa­l kampioensc­hap in Stabroek.”

Bij de vrouwen-elite ging de zege naar Shana Maes, bij de meisjes-jeugd mocht Mirthe Van den Brande uit Lille juichen.

 ?? FOTO JOS ?? Ingmar Uytdewilli­gen op het podium in Lichtaart, met naast hem Koen Van Dijke (links) en Jens Gys (rechts).
FOTO JOS Ingmar Uytdewilli­gen op het podium in Lichtaart, met naast hem Koen Van Dijke (links) en Jens Gys (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium