Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nederlaag niet dramatiser­en”

Mohamed Kasmi en co lijden logische eerste nederlaag

- GEERT FIERENS

Proost Lierse leed tegen kampioen en bekerwinna­ar Halle-Gooik een eerste nederlaag. Toch wil Mohamed Kasmi het verlies niet dramatiser­en.

“We hebben er het beste van gemaakt”, sprak de gelegenhei­dsaanvoerd­er. Door de schorsing van Anik Ayoub droeg Kasmi in Halle de aanvoerder­sband. “We hebben Anik toch wel gemist. Zeker in de tweede helft. Hij is niet voor niks onze topschutte­r. Vorige week tegen FT Antwerpen scoorde hij vijf keer. Zo’n belangrijk­e speler kunnen we eigenlijk niet missen.”

Kasmi vond dat Lierse een degelijke eerste helft speelde. “Bij 3-0 kon ik nog tegenscore­n, maar in de tweede helft namen zij fysiek de bovenhand. Na de rust moesten we onze meerdere erkennen in een heel erg sterk Halle-Gooik. Dat heeft het de tweede helft toch laten zien.”

Leert Kasmi nog bij als er tegen zo’n topteam wordt gespeeld? “Ja, toch wel. Elke keer nog. De looplijnen, de tactiek en hoe ze dat uitvoeren, de ruimtes die ze optimaal benutten. Ik speel dus graag tegen zo’n ploeg. Ook al weet je op voorhand dat je meer dan waarschijn­lijk zal verliezen.” Lierse verloor voor het eerst, maar met tien punten uit vijf wedstrijde­n oogt de balans goed. “Echt verrast ben ik niet door onze goeie start. We zijn een ploeg van werkers en vechters en ik vind dat we over een goeie coach beschikken. We laten ons hoofd niet hangen. We moeten in staat zijn om naar de vijfde plaats te mikken.” Volgende week speelt Lierse alweer tegen een topteam, Gelko Hasselt. “Dan zal ik er niet bij zijn, want ik ben de volgende twee speeldagen geschorst voor mijn rode kaart tegen Houthalen. Onterecht. Ze maakten heel wat fouten op mij, ik revancheer­de me één keer en ik moet nu twee matchen aan de kant blijven. Maar Anik keert terug uit schorsing. Hasselt wordt een speciale wedstrijd: een weerzien met Hamza Zaaf en Jawad Yachou, twee jongens die vorig jaar bij ons waren. Dat is altijd iets aparts. Jammer dat ik er niet bij ben.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mohamed Kasmi, hier vorig seizoen links in duel met Khalid Ait Salah van Malle-Beerse.
FOTO TOM GOYVAERTS Mohamed Kasmi, hier vorig seizoen links in duel met Khalid Ait Salah van Malle-Beerse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium