Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goud voor Kristof Nackaerts

- (basp)

Na één bronzen en twee zilveren plakken schoot Kristof Nackaerts gisteren eindelijk de hoofdvogel af op het BK marathon in Eindhoven. Hij vloerde topfavorie­t Steven Casteele en snelde naar het goud in 2u24'54.

Voor het vierde jaar op rij vond in Eindhoven het BK marathon plaats. Voor het vierde jaar op rij stond Nackaerts op het podium, maar ditmaal voor het eerst op het hoogste trapje. “Eindelijk. Vierde keer, goeie keer”, straalde de 26-jarige Lierenaar, die nochtans niet als favoriet startte. “Deze keer had ik het absoluut niet verwacht. Vooraf vreesde ik zelfs net naast het podium te vallen. Door het warme weer heb ik mijn tactiek aangepast en startte ik trager dan voorzien. Dat heeft geloond.”

Pas in de laatste 15 km sloeg hij toe. “Mijn haas Sander Verminck deed het super tot 25 km. Ik liep toen op de derde plaats en begon aan een inhaalrace. Na exact 35 km kwam ik op kop en dat gaf me vleugels. Toen ik leider Steven Casteele voorbijlie­p, kon ik het eerst niet geloven. Pas toen er twee motoren naast me kwamen rijden, besefte ik het. Ik lag op schema voor 2u23, maar de laatste 4 km ging het licht uit. Mijn tijd was door het warme weer niet super, maar de titel maakte alles goed. Mijn trainer Gilles Coeckelber­ghs vond dat ik heel slim gelopen had. Dit is prachtig. Dat mijn ploeggenoo­t van AC Lyra, Olivier van Hoey (2u26'23, red.), en mijn trainingsm­aat Tommy Kinders

(2u27'31, red.) mee op het podium stonden, maakte het helemaal fantastisc­h. Nu ga ik genieten en rusten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium