Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een hele belevenis”

David De Grooff debuteert met 68ste plaats

- (basp)

Naast prof Bart Aernouts, die tweede werd, stond er nog een resem Antwerpse triatleten aan de start in Hawaï. David De Grooff kwam het sterkst voor de dag. De Borgerhout­enaar werd vierde in zijn Age Group (25-29 jaar).

Voor De Grooff werd het een droomdebuu­t. Met 8u41'46 was hij vierde in zijn categorie en 68ste overall. Hij was ook achtste Belg op 71 landgenote­n. “Dit was een hele belevenis. Ik ben blij met het resultaat. Ik dacht dat ik op de vijfde plek liep, dus ben ik superblij met de vierde plaats.”

Dan was er nog Danny Van Rompaey, die een maand geleden zijn sleutelbee­n brak, maar koste wat kost wilde finishen. Hij deed dat meer dan behoorlijk in 9u57'17. Brasschate­naar Luk Thijsmans had evenveel pech. Een week geleden werd hij aangereden, maar ondanks de pijn die hij aan dat voorval overhield, haalde hij de finish in 9u44'04. Zijn streekgeno­ot Sebastian Verhaert legde beslag op de 65ste plek in 9u38'23.

Tony Goossens uit Lichtaart werd 206de in de totaalstan­d in 9u14’21.

Bij de vrouwen mikte de net 40 jaar geworden Stefanie Adam op een topprestat­ie. Na het fietsen lag de triatlete uit Sint-Katelijne-Waver op koers voor het podium in haar Age Group (40-44 jaar). Rugproblem­en speelden haar echter parten in de marathon, waardoor ze een terugval kende. Ze werd vijftiende in haar categorie in 10u23'05.

?? TOM GOYVAERTS FOTO ?? Jasper Buyl knalt op doel. Tegen Houthalen scoorde hij tweemaal.
TOM GOYVAERTS FOTO Jasper Buyl knalt op doel. Tegen Houthalen scoorde hij tweemaal.