Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu valt er veel druk van me af”

Jasper Buyl bekroont sterke wedstrijd met twee doelpunten

- (mabe)

FT Antwerpen pakte zonder al te veel problemen de drie punten tegen een zwak Houthalen. De thuisploeg domineerde de hele match en had al bij de pauze bij een 5-0 voorsprong de wedstrijd beslist.

Antwerpen miste wat precisie bij de eerste doelpoging­en, maar bij het eerste schot binnen het kader was het raak. Zouggaghi haalde verschroei­end uit en zorgde zo voor de 1-0. “Dit zijn zo van die wedstrijde­n waarbij je al vrij snel de focus kan verliezen”, stelde de pocketspit­s. “Je moet proberen de klus zo snel mogelijk te klaren.” Iets wat de Sinjoren nog voor de rust met doelpunten van Khalid Moussaoui en Jasper Buyl ook de- den. Voor de jonge Jasper Buyl, bezig aan een eerste seizoen op het hoogste niveau, waren die doelpunten een bevrijding. “Het is als niet-Antwerpse jongere niet makkelijk om bij een team als FT Antwerpen binnen te komen. De verwachtin­gen, zeker bij de supporters, liggen hoog. Ondanks de schitteren­de steun van mijn medespeler­s, trainers en bestuur, voelde ik me daar een beetje ongemakkel­ijk bij. Vandaar ook mijn uitbundige reactie bij mijn eerste doelpunt. De opluchting was zeer groot. Dat ik daarna een tweede keer scoorde, maakte het nog mooier. Deze wedstrijd heeft me goed gedaan. De voorbije weken was ik niet echt tevreden over mijn prestaties. Ik had schrik om

fouten te maken, waardoor ik te krampachti­g speelde. Nu valt er toch wel veel druk van me af.” Grote stap

“Ik wist dat ik een serieuze stap zette van eerste provincial­e naar eerste nationale, maar verwachtte niet dat het verschil zo groot zou zijn. Ik vind het prachtig dat ik hier deze kans krijg en wil bewijzen dat ik die ook waard ben.” Amar Zouggaghi twijfelt niet aan de slaagkanse­n van de jongeren die dit seizoen in het eerste team gedropt worden. “Die jongeren mogen fouten maken en moeten kansen krijgen. Alleen op die manier kunnen ze groeien en een echte meerwaarde worden voor het team.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium