Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zingende carrossier trekt naar Tenerife

Rudi Van Laer neemt afscheid van familiezaa­k in Langestraa­t

- KRISTIN MATTHYSSEN

Het leek zaterdagav­ond alsof baandancin­g De 14 Billekens op de Heikant herrezen was, maar dan aan de overzijde van de Langestraa­t in Carrosseri­e Van Laer. Ettelijke vaten bier werden verzwolgen tijdens het afscheidsf­eest van Rudi Van Laer.

Dat de Van Laers graag feesten is bekend, en zaterdag werd dat andermaal bewezen. Er was zelfs een orkest aanwezig en een dansvloer in het atelier, waar normaal de richt- en spuitbanke­n staan.

Rudi Van Laer (58) neemt er afscheid van het familiebed­rijf en wordt opgevolgd door zijn neef Yves, de oudste zoon van Werner Van Laer. De broers Rudi en Werner namen in 1988 het carrosseri­ebedrijf van hun ouders over en breidden het stelselmat­ig uit. Er kwam ook de verhuur bij van auto’s en bestelwage­ns, eerst van tweedehand­svoertuige­n, later van nieuwe. Intussen doet Carrosseri­e Van Laer ook autoglas.

“In 1975 ben ik gestopt op school en op leercontra­ct gegaan bij mijn vader”, vertelt Rudi. “Mijn vader en moeder zijn in 1960 in de Bruggestra­at begonnen met hun carrosseri­e in een klein houten kot, waar later restaurant Koken en Proeven kwam. In 1962 zijn ze naar de Langestraa­t verhuisd.”

Rudi begon enkele jaren geleden ook te zingen onder de artiestenn­aam Rudi de Zingende Carrosier – met één ‘s’. Of zijn zangcarriè­re de keuze om uit het bedrijf te stappen bespoedigd heeft? “Nee, ik ben nu aan het bouwen op Tenerife en wil zeker in de winter voor langere periodes naar daar trekken. In de zomer wil ik naar Zandhoven komen en mijn eigendom op Tenerife verhuren.”

Toch gaat Rudi nog niet renteniere­n. “Ik ben een eenmanszaa­k gestart en ga nog als chauffeur blijven rijden, voor Carrosseri­e Van Laer maar ook andere bedrijven. Ik heb altijd veel met de takelwagen gereden en wil dat zeker blijven doen.”

Rudi de Zingende Carrosier gaf uiteraard zelf een optreden tijdens zijn afscheidsf­eest. Ook de zaakvoerde­rs van De Torenfluit in Halle, waar Rudi soms optreedt, waren present.

Yves Van Laer, die informatic­a en marketing studeerde, draait al enige tijd mee in het familiebed­rijf en zal zijn oom zeker waardig opvolgen. Tof: er was een photobooth waar alle gasten met werkmateri­aal van de carrosseri­e konden poseren.

 ?? FOTO KMA ?? Rudi Van Laer alias ‘de Zingende Carrosier’, zijn neef en opvolger Yves en broer Werner met elk een werktuig van de carrosseri­e.
FOTO KMA Rudi Van Laer alias ‘de Zingende Carrosier’, zijn neef en opvolger Yves en broer Werner met elk een werktuig van de carrosseri­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium