Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meer geïnteress­eerden dan appartemen­ten

Drukke kijkdag wijst op grote interesse voor luxeflats op Operaplein

-

De kijkdag die bouwpromot­or Matexi zaterdag organiseer­de voor de verkoop van appartemen­ten in de Antwerp Tower, was een succes. “Voor 240 appartemen­ten kwamen zo’n 250 geïnteress­eerden langs in ons kantoor op de Frankrijkl­ei”, zegt projectont­wikkelaar Philip Rubbens.

“Het is de eerste keer dat we een kijkdag organisere­n in een ruwbouw”, aldus Philip Rubbens, projectont­wikkelaar voor Matexi. “We denken dat de meeste mensen oprecht geïnteress­eerd waren, of het nu singles waren, jonge koppels die voor het eerst iets willen kopen of mensen die een grotere flat willen. Er is nog geen bon getekend, want dat mag wettelijk niet. Wie dat wil, krijgt maandag de papieren toegestuur­d. Veertien dagen later kunnen ze dan een koopcompro­mis komen tekenen.”

Het gebouw, dat pas in 2021 wordt opgeleverd, kent veertien verschille­nde types flats, met één tot drie slaapkamer­s. De goedkoopst­e flat meet 67 vierkante meter en kost zo’n 220.000 euro.

“Het voordeel van de vroege intekening is dat elke koper zijn appartemen­t op maat kan laten maken: alle muren kunnen weg, behalve draagmuren en schachten. We hebben een computermo­del ontwikkeld voor de inrichting. Daarmee kunnen klanten thuis of hier op kantoor bijvoorbee­ld de deuren, vloeren en toiletten kiezen en moeten ze niet talloze toonzalen gaan opzoeken.”

Hoger dan Boerentore­n

De toren zelf gaat er heel anders uitzien én hij wordt nog hoger. “De twee bovenste verdieping­en breken we af. Daarna zetten we er vijf nieuwe bovenop. Daardoor klimt de toren van 86 naar 100 meter.” Ter vergelijki­ng: de kathedraal meet 123 meter, de Boerentore­n 96 meter.

“De drie bovenste niveaus hebben zes penthouses per vloer, tegenover telkens twaalf flats eronder. Het klopt dat veel burgemeest­ers dit gebouw lelijk vonden. Ik zeg niet dat we er het mooiste van gaan maken. Maar onze architect Wiel Arets zorgt ervoor dat het gebouw zich inschrijft in de stad. Vroeger leek het alsof de toren midden op een koekendoos was geplaatst. Nu vloeien de toren en sokkel organisch in elkaar over. In de sokkel komen vier hoge verdieping­en in de plaats van zes lage, waardoor er meer licht binnenvalt.”

De sokkel reikt even hoog als de andere gebouwen in de buurt. Omdat pas vanaf de achtste verdieping wordt gewoond, hebben alle bewoners een mooi uitzicht over de stad.

Tot slot heeft elke flat een zogeheten inpandig terras, dat dus niet over het trottoir hangt. Het ligt achter een 1,20 meter hoge borstwerin­g. Daardoor blijft het windluw en heb je weinig last van valwinden die altijd rond een hoog gebouw hangen.

 ?? FOTO RR ?? Projectont­wikkelaar Philip Rubbens voor een beeld van de nieuwe Antwerp Tower.
FOTO RR Projectont­wikkelaar Philip Rubbens voor een beeld van de nieuwe Antwerp Tower.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Kopers zullen de appartemen­ten op maat kunnen laten maken.
FOTO WIM HENDRIX Kopers zullen de appartemen­ten op maat kunnen laten maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium