Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Saïd Boumazough­e (31) is de grote verrassing

- BRITT PEETERS

Een minder bekende, maar wel opvallende kandidaat in de eerste aflevering van De Slimste Mens

Ter Wereld is Kielenaar Saïd Boumazough­e. De creatieve duizendpoo­t is vooral bekend van de film Patser maar hij hoopt dat zijn deelname aan het programma van Erik Van Looy voor een doorbraak bij het grote publiek zal zorgen. “Maar ik wil niet de tweede Adil El Arbi of Kamal Kharmach worden.”

Een rasechte drarrie vanavond in De Slimste Mens Ter Wereld:

Saïd Boumazough­e, bekend als een van de vier patsers uit de gelijknami­ge film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, waagt vanavond zijn kans in de populaire quiz op Vier. “Eindelijk een kans om aan het grote publiek te tonen wat ik in mijn mars heb”, vertelt hij. “Toen ik de vraag kreeg om deel te nemen, heb ik niet getwijfeld. Entertainm­ent is mijn ding, en dit is een aparte vorm van entertainm­ent, waar ik nog niet mee vertrouwd ben. Hier kon ik geen nee op zeggen.”

Met zijn deelname hoopt Saïd, die ook actief is in het theater bij samenlevin­gsproject Samen op Straat én bij hiphop-collectief NoMoBS, in heel Vlaanderen door te breken zodat iedereen, ook buiten Antwerpen, zijn naam leert kennen. “Maar ik wil niet ‘die ene van De Slimste Mens’ worden. En zeker niet de nieuwe Adil El Arbi of Kamal Kharmach. Ik blijf gewoon mezelf. Daarom heb ik aan hen ook geen tips gevraagd. Ik doe gewoon mijn ding. Maar ik ben mij er wel van bewust dat het programma in heel Vlaanderen goed bekeken wordt. En dat is voor mij alleen maar positief.”

Professor Wikipedia

Bovendien mag hij meteen opdraven in de allereerst­e aflevering van het nieuwe seizoen. “Een

eer”, klinkt het. “De energie die door de studio raasde, was im- mens. Dat kon iedereen voelen, en daar heb ik toe bijgedrage­n, absoluut. Die energie wil ik, met het oog op de toekomst, door de hele showbusine­ss jagen.”

Voor de gelegenhei­d encyclope- diën vanbuiten blokken, heeft Saïd niet gedaan. “Maar ik heb wel meer gebruik gemaakt van dokter Google en professor Wiki- pedia. Nee, ik heb het gewoon op mij laten afkomen. Wie zien wel. Het is alleszins een inspireren­de omgeving.”

“Zelf kan ik niet kijken van- avond, want ik zit in Frankrijk. Maar het thuisfront gaat de afle- vering opnemen. Ik ben be- nieuwd, en ook wel trots dat ik mijn stem eindelijk kan laten ho- ren. Maar ik blijf een drarrie, hoor”, houdt de Kielenaar vast aan zijn roots.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium