Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel droefheid, maar ook veel woede”

Geen voetbal in 1B, maar supporters van Malinwa verzamelen wel in AFAS Stadion

- (svds)

Geen profvoetba­l het voorbije weekend, maar naar schatting 1.500 supporters van KV Mechelen vonden gisteren toch de weg naar het AFAS Stadion. “Het is mooi om te zien dat de fans hier massaal samenkomen om hun gevoelens te delen en deze klap te verwerken.”

“Het is mooi om te zien dat de supporters hier massaal zijn samengekom­en om hun gevoelens te delen en deze klap te verwerken”, zegt Hans De Decker van ‘Malinwa Supporters­orgaan’, dat samen met sfeergroep ‘25/7’ zijn schouders onder deze bijeenkoms­t zette. “Voetbal is emotie, dat is ook nu weer duidelijk. We toonden ook een film over de redding in het seizoen 2002-2003, om alle supporters te overtuigen achter de ploeg te blijven staan. Komend weekend tegen Beerschot Wilrijk moet iedereen de spelers voor de volle honderd procent aanmoedige­n. Positief om vast te stellen dat ook een aantal spelers (onder wie Seth De Witte, zie inzet, red.) hier aanwezig was. Ook zij zijn slachtoffe­rs van deze situatie. We hebben met z’n allen een mokerslag gekregen. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Er is veel droefheid, maar ook veel woede om wat een aantal bestuursle­den zou gedaan hebben. Al is het wel belangrijk dat we voorzichti­g zijn zolang er niemand veroordeel­d is.”

Als het van supporter Kevin De Vos afhangt, hoeven de bestuursle­den die momenteel in de gevangenis zitten zich niet meer te vertonen Achter de Kazerne. “Als zij hier hun gezicht laten zien, dan zou het wel eens slecht kunnen aflopen”, zo denkt De Vos. “Maar als ze binnenkort zouden vrijkomen, zullen ze wel zo slim zijn om zich hier niet te vertonen. Enkelen van mijn vrienden hadden van bij het begin een slecht gevoel bij de nieuwe bestuurder­s die nu in opspraak zijn gekomen. En kijk, ze hebben jammer genoeg gelijk gekregen. Ik had nooit verwacht dat dit bij KV Mechelen zou kunnen gebeuren. Ik geloof voorzitter Johan Timmermans wel als hij zegt dat het om een initiatief van enkele individuen gaat.”

En dan zijn er nog de insinuatie­s van Cercle Brugge (zie randstuk rechts). “Tja, op die manier kan je honderd jaar teruggaan in de tijd en zal je altijd wel iets verdacht vinden”, reageert KV-fan Stef Verdeyen. “Ik kan echt niet geloven dat daar omkoping in het spel was (KV eindigde dat seizoen op de negende plaats, red.). Weet je, vorig seizoen was het hier gewoon één groot circus. Al die trainerswi­ssels, de vele transfers... En dan dit als triest dieptepunt. Ik vind wel dat Eupen Moeskroen ook eens grondig onderzocht mag worden, want daar gebeurden wel héél rare dingen.”

Verdeyen hoopt vooral dat ‘zijn’ KV Mechelen mag blijven bestaan. “Maar zelfs wanneer we enkele reeksen lager moeten gaan voetballen, zou dat een drama zijn”, vreest hij. “Een groot deel van de supporters zal wel blijven komen, maar er zal ongetwijfe­ld een terugval zijn. Om nog maar te zwijgen over het vernieuwde stadion, dat dan veel te groot en te duur zal zijn.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium