Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Scoren blijft een probleem voor ons”

Dessel kan weeral niet scoren en blijft ook tegen Lierse Kempenzone­n met lege handen achter

- (fvh)

Dessel Sport is er niet in geslaagd om punten te oogsten op het veld van Lierse Kempenzone­n. Na de derde seizoensne­derlaag kampeert Dessel in de onderste regionen van het klassement en dat is wel even wennen. “We blijven weer op onze honger zitten”, zegt de 21-jarige middenveld­er William Baeten

Dit nieuwe verlies komt andermaal hard aan, ook bij William Baeten, die Dessel voor de derde maal op rij niet zag scoren. “We verdienden, evenals vorige week, een punt tegen Lierse Kempenzone­n, maar we blijven weer op onze honger zitten”, vertelt Baeten. “Scoren is en blijft voorlopig een probleem voor Dessel, want we wisten tot nu toe slechts vijfmaal de weg naar doel te vinden en dat is bijzonder weinig na zeven wedstrijde­n.” Een hele aanpassing dus voor het ganse team dat voor een grote aanpassing staat na de schamele 6 op 21.

“Zware cijfers, ik maakte het nog niet mee in mijn Desselse periode. Zeker nadat we tweemaal op rij in de top vier zijn geëindigd. Het tij moet ooit toch eens keren”, hoopt de middenveld­er die zijn ploeg toch niet slecht aan de wedstrijd zag beginnen.

Mentalitei­t

“Ik vond dat we in de eerste periode de betere ploeg waren, maar na de rust had de thuisploeg de betere kansen”, vervolgt Baeten. “Maar na hun vroeg verworven voorsprong misten we wel op een zucht na de gelijkmake­r. Mike Smet trapte op de paal en Kevin Janssens besloot in de rebound net naast. Tweemaal pech dus en ook vorige week misten we precisie. Vorig seizoen gingen die ballen er vlotjes in, nu niet en dat is jammer. Een punt zat er zeker in, maar we grijpen er opnieuw naast. Dat geeft geen fijn geDessel voel, maar we moeten er samen uit geraken en hopen op een snelle kentering. Aan gebrek aan karakter en mentalitei­t ligt het zeker niet en er komen ook in elke match wat kansen, wat toch positief is. Maar daar kopen we niets mee als ze niet afgewerkt worden. Doelpunten maken, daar draait alles om. Ook qua organisati­e zit het goed en als er dan geen resultaten volgen, is dat moeilijk voor ons, maar zeker ook voor de trainer. We moeten samen naar oplossinge­n zoeken.”

Ook in de komende wedstrijde­n zal het voor Dessel niet eenvoudig worden om punten te sprokkelen. “We staan met Thes en Deinze voor twee loodzware opdrachten. We moeten volgende week op Thes proberen om hen de eerste punten van het seizoen te ontfutsele­n, dat zou ons een enorme boost geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium