Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen nu niet beginnen zweven”

Doelpunt Jacobs levert Turnhout eerste zege op

- BART D’HAENE

Op het veld van Temse was het doelpunt van Berne Jacobs alleen goed voor de statistiek­en. Zaterdagav­ond bezorgde hij de thuisploeg de lang verwachte eerste zege van het seizoen. “Wat ben ik blij dat we van die laatste plaats weg zijn”, haalt hij opgelucht adem.

De aanvaller staat niet graag in de spotlights en was na de wedstrijd tegen Heur-Tongeren één en al bescheiden­heid. “Wie scoort, is voor mij niet belangrijk. Voetbal is een ploegsport en ik gun elke ploegmaat een doelpunt. Dit keer ben ik de matchwinna­ar en in de volgende wedstrijd is het ongetwijfe­ld iemand anders. Het gaat de goede kant op met KFC Turnhout, we mogen vooral niet beginnen zweven. Ik doe dat ook niet na mijn twee doelpunten in één week tijd. Zo zie je maar dat één doelpunt vol- doende kan zijn voor de volle buit. We deden wat de coach vroeg en trainen regelmatig op de inlopende speler aan de tweede paal. We wisten ook dat de jonge doelman van Heur-Tongeren niet zou uitkomen op de voorzet”, merkt Jacobs op.

Hij was niet blind voor de tweede helft waarin Turnhout te overhaast voetbalde om de tegenstand­er uit te tellen. “In de omschakeli­ng moeten we rustiger leren zijn, de uitdaging is baas te zijn over de volledige 90 minuten. Vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben met veel potentieel en kwaliteit. We kunnen het ver schoppen maar beseffen dat het mentale aspect een grote rol speelt. We lieten zien dat we het niet verdienden van op de laatste plaats te staan. Zelf probeer ik elk competitie­duel opnieuw 200% mijn best te doen en tracht ik mijn basisplaat­s te behouden. We trekken ons op aan deze prestatie.”

Trainer Hayk Milkon zag dat zijn ploeg loon naar werken kreeg. “Ik ben tevreden dat dit keer onze organisati­e tot het einde van de wedstrijd standhield. In de vorige duels was er elke keer minstens één fase waarin we niet voldoende gefocust of geconcentr­eerd waren en dat werd cash betaald. Het verbaasde me wel dat sommige van mijn spelers iets te snel fysiek in de problemen kwamen. Misschien is het ook een mentale kwestie (grijnst). We benutten in de tweede helft niet altijd de ruimte die we kregen en bezondigde­n ons soms te veel aan de lange bal. Ik druk mijn spelers op het hart dat ze kunnen voetballen en we het beste zijn als we combineren over de grond.”

 ?? FOTO SMB ?? Timothy Durwael van KFC Turnhout houdt Legenvre af.
FOTO SMB Timothy Durwael van KFC Turnhout houdt Legenvre af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium