Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen moet voor de spiegel gaan staan”

Sint-Niklaas gaat compleet kopje-onder in Limburg

- (jmi)

Een onherkenba­ar Sint-Niklaas liep zaterdagav­ond een zware nederlaag op bij runner-up Patro Eisden, dat daarmee zijn derde zege op rij veroverde. “Ik denk dat iedereen van ons nu eens voor de spiegel moet gaan staan”, baalt doelman Jelle Merckx.

Het eerste halfuur leek er niet meteen iets aan de hand en hield Sint-Niklaas nog behoorlijk gelijke tred. Maar dan slikten de mannen van trainer Kim Verstraete­n liefst vier doelpunten in amper twintig minuten speeltijd. “We lieten ons pakken op een stilstaand­e fase en in de omschakeli­ng. Nochtans waren we daar op voorhand van verwittigd en wisten dat dit Patro’s sterke punten zijn”, stelt Merckx, die voor de tweede keer dit seizoen vijf treffers om de oren kreeg - eerder was er de 2-5 tegen Cappellen. “Verliezen op verplaatsi­ng is geen schande, maar 5-1, dat kan gewoon niet. Dat iedereen nu maar eens voor de spiegel gaat staan”, besluit de SKSN-doelman.

“Dat komt ervan als je duidelijk gemaakte individuel­e afspraken niet nakomt”, opent trainer Verstraete­n zijn analyse. “In het begin startten we nog goed. Maar dan lieten we ons te gemakkelij­k doen, al beschikte Patro wel over snelle, sterke en duelkracht­ige aanvallers. Ik probeerde na rust meer vat te krijgen op het middenveld, een tegengewic­ht te brengen voor de 4-4-2, maar dan slikten we vrij snel een derde treffer en gaven nog een vierde weg. Panneel had met een 4-2 misschien nog wat twijfel kun- nen zaaien. Maar uiteindeli­jk slikken we alweer vijf doelpunten en dat is toch erg zwaar”, besluit de coach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium