Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen wel eens beloond worden”

Nul op twaalf voor eigen volk

- IVAN ELEGEERT

VW Hamme kon ook in zijn vierde thuiswedst­rijd van het seizoen geen punten pakken. Met nul op twaalf voor eigen publiek zakt de Wase ploeg ook in het klassement stilaan naar de kelderverd­ieping.

“We zijn nochtans twee keer scherp uit de kleedkamer gekomen”, vertelt de jonge Djeff Smet (18), die voor het eerst aan de aftrap stond. “Ik ben pas drie weken geleden bij de A-kern aangeslote­n. Dit is mijn tweede seizoen bij Hamme. Ik heb mijn opleiding bij de jeugd van Sporting Lokeren gehad.”

Koppen bij elkaar

Smet liet meteen een frisse indruk, maar ook hij kon het verschil voorin niet maken. “Het scenario zag er nochtans goed uit. We kwamen snel op voorsprong en kregen rond het halfuur enkele kansen om die score te verdubbele­n. Helaas waren we intussen Preben De Man met een blessure kwijtgeraa­kt. Daardoor waren we ook een deel van onze aanvallend­e kracht kwijt, want Preben was duidelijk in uitstekend­e doen. Zo bleef het tweede doelpunt uit en op de koop toe kregen we op een heel slecht moment de gelijkmake­r binnen, een doelpunt dat we te makkelijk slikten. Toch hebben we tijdens de rust de koppen weer bij elkaar gestoken en zijn we met frisse moed aan de tweede helft begonnen. Maar het klopt dat we na rust te weinig echt uitgespeel­de kansen kregen. Toch gaven we ook het tweede tegendoelp­unt te makkelijk weg”, vindt Smet.

Na die 1-2 gingen de Hamse kopjes naar beneden en vond de thuisploeg niet meer de mentale veerkracht om alsnog voor een gelijkspel te gaan. “Toch heb ik niet de indruk dat er een gevoel van machteloos­heid in de groep sluipt”, meent Smet. “Er wordt zowel op training als in de kleedkamer nog hard getimmerd op de goede sfeer. Ik ben er zeker van dat we voor alle inspanning­en beloond zullen worden. Zelf ben ik als nieuweling in de groep misschien niet goed geplaatst om grote uitspraken te doen, maar ik weet zeker dat het tij nog zal keren.”