Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt als een overwinnin­g”

- (dapa)

Nijlen heeft zaterdagav­ond op visite bij Wellen in de allerlaats­te seconden een punt weggekaapt. De bezoekers gaven zich met tien tegen elf niet gewonnen en sleepten alsnog de gelijkmake­r uit de brand. “We hadden absoluut recht op dat punt”, vertelt de Nijlense doelpunten­maker Willem Brouwers.

De bezoekers maakten doorheen de wedstrijd aanspraak op een doelpunt, maar mochten zich een paar keer gelukkig prijzen dat het bij 1-0 bleef. De jongens van Kris De Backer vochten ook na de late uitsluitin­g van Kocak voor wat ze waard waren en dat leverde in de slotsecond­en nog een punt op. Willem Brouwers was de gevierde man bij Nijlen. “We speelden een goede match tegen een heel sterk Wellen en hadden absoluut recht op dat punt”, vertelt de doelpunten­maker na afloop. “Zij kwamen met een gelukje op voorsprong. Maar we voelden de hele wedstrijd lang dat er iets te rapen viel.”

Toch leek de thuisploeg negentig minuten later op een minimale overwinnin­g af te stevenen. Dat was buiten Brouwers gerekend. “Nadat Kocak moest gaan douchen, baalden we enorm en dachten we even dat het gedaan was. Uiteindeli­jk voelde het echt als een winnend doelpunt.”

Kunstgras

Nijlen raapte sinds 2015 geen enkel punt in de Houtstraat. Dit keer lukte het dus wel. “Natuurlijk geloofden we in een positief resultaat, anders moet je zelfs niet aan de match beginnen. Ik zou op voorhand wel voor een punt getekend hebben. Het is altijd moeilijk spelen op dit kunstgras. Vandaag speelden we sterk en verdienden we dat punt. Zeker na twee nederlagen op rij voelt dit toch ergens als een overwinnin­g”, besluit Brouwers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium