Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beter laat dan nooit”

- (mabe)

Stijn Siemons pakte in Boom zijn eerste overwinnin­g van het seizoen. De derdejaars­belofte uit Zandhoven streed de hele dag in de frontlinie mee en reageerde in de slotfase attent op een aanval van Fabio Sinoy.

Stijn Siemons had er in Boom duidelijk zin in, want al in de eerste ronde liet hij de rest van de 63koppige bende achter zich. “Ik had echt goede benen en wilde redelijk snel voorop geraken”, zegt hij.

Dat lukte niet meteen, maar na twintig kilometer schoof de renner van Van Eyck Sport mee met een kopgroep van elf die de hele wedstrijd voorop zou blijven. “De verstandho­uding in de kopgroep was goed. Ik had toch wel het gevoel dat iedereen voluit voor de overwinnin­g ging. Ik schatte onze slaagkanse­n dan ook redelijk groot in.”

De kopgroep kreeg een bonus van maximum één minuut bij elkaar gefietst en hield daar bij het ingaan van de slotronde nog dertig seconden van over. Dat volstond om voor de vetste prijzen in aanmerking te komen.

“Fabio Sinoy waagde zijn kans net voorbij de laatste klim van de Bosstraat. Ik aarzelde geen seconde. We slaagden erin enkele meters voorsprong bij elkaar te rijden. Dat volstond, omdat we in de technische slotfase voluit enkele haakse bochten aansneden en met een kleine bonus de laatste rechte lijn konden opdraaien. Ik kwam op het gepaste moment uit het wiel en won redelijk vlot. Dit is een mooie afsluiter van een seizoen waarover ik wel tevreden ben. Ik heb lang op die overwinnin­g moeten wachten, maar beter laat dan nooit.”

Een ontgoochel­de Gerry Druyts strandde op een vijftal meter als derde, Niels Vandyck werd verdienste­lijk vierde.

 ?? FOTO SMB ?? Stijn Siemons.
FOTO SMB Stijn Siemons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium