Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

N-VA blijft de grootste in Antwerpen stad en Groen gaat fors vooruit. Bent u hiermee tevreden?

-

Vraag stellen Ik denk dat iedereen zich de vraag moet stellen vanwaar Groen die stemmen haalt.

HUGO VAN ACHTEREN

Winnaars

Andermaal zijn de verkiezing­en blijkbaar een Vlaamse kermis: altijd prijs, áltijd gewonnen. Ik heb de moed niet gehad om alle toespraken te beluistere­n, maar men is er toch altijd weer een meester in om een nederlaag níét toe te geven; zelfs toen een belaagde Kris Peeters, op weg naar het Felixpakhu­is, te horen kreeg dat hij toch acht keer minder voorkeurst­emmen dan Bart De Wever had, riposteerd­e hij dat “alle stemmen nog niet geteld waren”. Voorts steeds weer dezelfde peptalk: “We hebben niet zo veel stemmen als verhoopt, máár”, gevolgd door “we hebben het niet slecht gedaan”, “we stonden er toch weer”, “het kan alleen maar béter gaan” enzovoort. De échte politici van vorige eeuw hadden tenminste nog het lef om paard en kar te noemen.

MARC LESAGE, BRASSCHAAT

Weg met cordon

Logisch zou zijn N-VA & Vlaams Belang: schaf dat cordon toch af. Er zijn globaal ongeveer twintig gemeenten waar ze samen de meerderhei­d kunnen vormen.

JONAS MOENS

Betalen?

Groen en volgers, ze beloven heel veel. Eén ding hoor ik nergens van die partijen. Wie gaat hun (loze) beloftes allemaal betalen?

CARINA ADRIAENSSE­NS

Verschil tussen 20 en 40

Als je 20 jaar bent en je stemt Groen heb je een hart, als je 40 jaar bent en je stemt Groen heb je geen verstand, want dan moet je hun zotte ideeën zelf betalen.

STEPHAN MEYSMANS

Bewijs

Beter een coalitie van N-VA met Groen, dan met andere. Toch? Laat ze hun oppositieg­eroep maar eens bewijzen.

MICHAEL DIERICK

Voor en tegen

Ik zou het niet slecht vinden dat je voor én tegen een partij kunt stemmen.

GREGORY GAETHOFS

Moeilijke taak

Dat wordt een moeilijke taak. De ene haalt alle groenbakke­n met een stukje natuur in weg en de groene partij wil absoluut groen in de straten.

GLENDA COLIN

Peeters

Het enige dat er bij Kris Peeters uitkwam, was coalitie vormen ... Deze uitslag moet zijn ego serieus gekrenkt hebben: hij eindigde bijna op de laatste plaats qua voorkeurst­emmen.

ANJA OPDEBEECK

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bart De Wever.
FOTO PHOTO NEWS Bart De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium