Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezocht: kasteelbew­oner zonder angst voor spook

Domein de Renesse zoekt nieuwe toezichter(s)

- (kma)

De vzw Domein de Renesse in Oostmalle heeft een vacature opengestel­d voor nieuwe kasteelbew­oners. De toezichter­s mogen tegen een vriendenpr­ijs in de westvleuge­l resideren aan het water.

In 2015 werd de vacature ook al eens opengestel­d na het afscheid van Vic en Maurice die lange tijd in het kasteel woonden als toezichter­s. Blijkbaar vertrekt binnenkort ook al de opvolger, want vanaf 1 april 2019 wordt een nieuwe kasteelbew­oner/toezich-

ter aangesteld door de vzw. De procedure wordt nu al opgestart. Een vrije dag per week

De kasteelbew­oner - dat mag een individu of een koppel zijn krijgt de kans om in de westvleuge­l te wonen. Hij moet toezicht en controle houden als een goede huisvader en tijdens de weekdagen en weekends aanspreekb­aar zijn voor de gebruikers en huurders van kasteel de Renesse.

Per week wordt een vrije dag toegekend. Domein de Renesse verwacht dat de nieuwe huisbe- waarder zich ook als vrijwillig­er engageert in de werking van de vzw. De kasteelbew­oner moet fysiek in staat zijn om de trappen te beklimmen naar het appartemen­t, dat voor een maandelijk­se huurprijs van 260 euro ter beschikkin­g wordt gesteld. Dus gratis is het niet. In ruil krijgt de huisbewaar­der een magische woonomgevi­ng aan een slotgracht.

Fritz

Het moet wel om een onvervaard persoon gaan, want recent werd het bestaan van kasteelspo­ok Fritz bevestigd door een groep Nederlands­e ghosthunte­rs die binnenkort voor de tweede keer een al uitverkoch­te lezing komen geven in het kasteel.

Kandidatur­en moeten voor 30 november binnen zijn.

www.domeindere­nesse.be/vacature

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Vic en Maurice die tot 2015 in het kasteel woonden.
FOTO MIA UYDENS Vic en Maurice die tot 2015 in het kasteel woonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium