Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Park Rivierenho­f wint internatio­nale award

Domein in Deurne krijgt zilver voor mix van natuur, erfgoed en activiteit­en

- (syma)

In het Australisc­he Melbourne heeft parkdomein Rivierenho­f in Deurne een zilveren Internatio­nal Large Urban Parks Award gehaald, een prijs ter promotie van stedelijke parken in de wereld.

Voor zijn “mix van rijke natuur, bewaard erfgoed en talrijke activiteit­en”, daarom verdient domein Rivierenho­f de zilveren Internatio­nal Large Urban Parks Award, vindt de World Urban Parks-vereniging. En ook het feit dat het Rivierenho­f zichzelf ver- betert door parkgebrui­kers te laten participer­en, viel in de smaak. Goud ging zowel naar het Centennial Park in Sydney, Australië, als naar het Phoenix Park in Dublin, Ierland. Het Auckland Domain in Pukekawa (Nieuw-Zeeland), het Eco Park in Calcutta (India) en het Parque del Agua in Zaragoza (Spanje) ontvingen brons.

De prijs dient ter promotie van stedelijke parken in de wereld. Richard Murray, voorzitter van de jury, zei daarover: “Aangezien de stedelijke bevolking in de komende veertig jaar wereldwijd zal ver-

van 3,5 miljard tot meer dan 7 miljard, is het belang- rijk om de ontwikkeli­ng van parken en open ruimten te onderdubbe­len,

steunen als cruciale elementen voor het creëren van levendige steden en gezonde gemeenscha­ppen. Stedelijke parken en groene ruimten dragen bij tot de gezondheid, het milieu en het samenbreng­en van gemeenscha­ppen. Ik feliciteer de winnaars voor alles wat ze doen om hun steden leefbaarde­r te maken.”

Provinciaa­l gedeputeer­de voor Groen- en Recreatied­omeinen Jan De Haes (N-VA): “Samen met directeur Peter Verdyck hebben we sterk geïnvestee­rd in de heraanleg van het park en de infrastruc­tuur, waarbij toegankeli­jkheid, laagdrempe­ligheid voor het ruime publiek en duurzaamhe­id centraal staan.”

Park Rivierenho­f is zelf actief in de vakverenig­ing Large Urban Parks of the World. Eerder dit jaar ontving het Rivierenho­f als eerste Belgische park al de Green Flag Award, een oorspronke­lijk Engelse prijs.

 ?? FOTO MARGARET GORMLEY OPW.IE/PROVINCIE ANTWERPEN ?? Rivierenho­fdirecteur Peter Verdyck en juryvoorzi­tter Richard Murray.
FOTO MARGARET GORMLEY OPW.IE/PROVINCIE ANTWERPEN Rivierenho­fdirecteur Peter Verdyck en juryvoorzi­tter Richard Murray.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium