Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mobiliteit is belangrijk­e factor in de verkoop”

Zuidrand duurder dan het noorden van Antwerpen

- (jas)

De stijgende vastgoedpr­ijzen gelden ook in de ruime rand rond Antwerpen. En zoals altijd is de ligging een bepalende factor. “Maar vroeger was dat de gemeente of de wijk, vandaag is de ligging ten opzichte van de mobiliteit veel belangrijk­er”, zegt Wim Peleman van First Immo.

Een woning in de Rijsvennen­straat in Wuustwezel staat te koop voor 295.000 euro. Het huis heeft een garage, tuin, drie slaapkamer­s en een bewoonbare oppervlakt­e van 240 vierkante meter. Voor dezelfde prijs vindt u in Boom een huis zonder garage, met stadstuin, drie slaapkamer­s en 180 vierkante meter bewoonbare oppervlakt­e. Tegelijker­tijd is de EPCwaarde, die het energiever­bruik uitdrukt, van het huis in Boom een stuk hoger.

“In Wuustwezel ben je verder weg van de stad en de grote invalswege­n”, zegt Wim Peleman van First Immo. “Boom ligt vlak aan de A12 en dat is een van de redenen waarom je daar een huis vindt aan dezelfde prijs voor een ruimere woning. In landelijke omgevingen vind je voor 300.000 euro grotere volumes. ”

“Mobiliteit staat sinds enkele jaren zeker in de top drie wat betreft voorwaarde­n om over te gaan tot het kopen van een huis”, gaat Peleman verder. “Of het instapklaa­r is of niet is ook veel belangrijk­er geworden. Die twee staan tegenwoord­ig zelfs bijna op dezelfde hoogte. En daar willen mensen meer voor betalen. De rente is ook erg laag, dus durven mensen ook meer te lenen.”

First Immo brengt, net zoals andere makelaars, geïnteress­eerde kopers op de hoogte wanneer er een nieuw pand te koop wordt aangeboden. Een gemiddeld huis in de provincie Antwerpen kost dan wel 300.000 euro, dat is ook wat de mensen willen betalen voor een eengezinsw­oning.

“Tot prijzen van 150.000 euro hebben we in ons bestand meer dan tienduizen­d mensen die op de hoogte willen gehouden worden”, zegt Peleman. “Ik begrijp het wel, maar voor die prijs vind je bijna nergens iets. Tussen 150.000 en 250.000 zitten we aan zo’n 9.500 mensen. En als we naar bedragen tussen de 250.000 en de 400.000 kijken, zijn er nog steeds meer dan zevenduize­nd geïnteress­eerden. De vraag naar woningen is hoog en dus stijgt de prijs mee.”

 ?? FOTO FIRST IMMO ?? Wuustwezel.
FOTO FIRST IMMO Wuustwezel.
 ?? FOTO VANSWEEVEL­T ?? Boom.
FOTO VANSWEEVEL­T Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium