Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“SNELLE JONGEN ZKT NIEUWE EIGENAAR”: WAT IS HET IDEALE ZOEKERTJE?

-

OP HET INTERNET WEMELT HET VAN DE ORIGINELE ZOEKERTJES. SOMMIGE AUTOVERKOP­ERS GAAN ALL THE WAY OM OP TE VALLEN IN DE MASSA. DIE ZOEKERTJES WORDEN DAN OOK MASSAAL BEKEKEN EN GEDEELD. DE VRAAG IS OF DEZE AUTO’S OOK WORDEN VERKOCHT? Benjamin S. verkoopt zijn wagen met de belofte dat die zou helpen “scoren bij een meisje of haar ouders”. Olaf D. sprong dan weer in het oog met zijn aftandse Saab die hij adverteerd­e als “de nagel aan mijn doodskist” en de Britse Lauren M. omschreef de Skoda van haar overspelig­e ex als “het enige waar mijn ex ooit om heeft gegeven”. Opvallend ja, maar ook effectief?

Enkele tips om je zoekertje echt te verkopen:

Was je auto voor de foto: een kleine moeite voor een blinkende eerste indruk Plaats voldoende foto’s, van alle hoeken: een niet getoonde zijde wekt de indruk dat je iets te verbergen hebt al in de titel genoeg details mee: opties en accessoire­s spelen in je voordeel bij verkoop een overdaad aan hoofdlette­rs of uitroeptek­ens: die zijn eerder een afknapper dan een eyecatcher je research: bekijk gelijkaard­ige zoekertjes en kijk hoe jouw aanbieding het verschil kan maken Overdrijf niet met adjectieve­n en superlatie­ven: deze maken je zoekertje minder geloofwaar­dig Wees eerlijk, ook over eventuele gebreken: de aap komt toch uit de mouw bij het bezichtige­n van de wagen

Wat is je auto eigenlijk waard?

Wil je een realistisc­he prijs plakken op de auto die je verkoopt, dan kan je gebruik maken van het autorappor­t op mobly.be. Dit rapport vergelijkt jouw zoekertje met duizenden andere auto’s in de database.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium